mandag, juni 06, 2011

Om E3-messen: Dag 0

Igjen er spillentusiastenes kombinerte julaften og bursdag over oss. Nok en gang er spillverdens øyne rettet mot Los Angeles, hvor den største spillmessen av dem alle er igang. Det er igjen duket for E3: Electronic Entertainment Expo.

Det vil si: Offisielt begynner ikke E3 før i morgen. Det hindrer likevel ikke flere av de store aktørene fra å tjuvstarte littegrann. I skrivende stund har både Microsoft og EA Games hatt sine pressekonferanser hvor de har vist frem og snakket om en rekke nyheter (og "nyheter"), og just nu holder Ubisoft på med sin pressekonferanse. Sonys pressekonferanse begynner kl 02:00 norsk tid, og Nintendo er de eneste som holder seg innenfor E3-tidsrammen med sin pressekonferanse i morgen kveld.

Så langt har nyhetene fra Microsoft og EA tikket inn, mens Ubisoft akkurat nå holder på (det blir derfor ikke noen oppsummering av deres nyheter nå). Og alt i alt er det få konkrete nyheter vi har fått se.

Microsoft har vist frem en rekke titler som støtter deres bevegelseskontroll, Kinect, men få av dem virker å appelere til hardcore-markedet. EA kan ikke skryte på seg mye de heller. Det vi stort sett har fått er mer info og lanseringsdatoer om allerede kjente spill, som Mass Effect 3, Battlefield 3 osv. Men det er ikke så rent lite, det heller.

Annonseringen av intet mindre enn fire Halo-spill burde få fansen til å dåne av lykke. Førstespillet skal relanseres med oppdatert grafikk, og nyheten Halo 4 vitner om begynnelsen på en ny trilogi. Om denne klarer å holde på seriens kvalitet eller ender opp som en spillversjon av Star Wars New Trilogy gjenstår å se.

Den kanskje mest spennende delen er en demonstrasjon av Mass Effect 3 til Xbox 360, hvor stemmebruk via Kinect blir vist frem. Her kan man bruke stemmekommandoer for å styre dialog og kampsekvenser, noe som ser ut til å fungere relativt bra. Stemmekontroll i et spill er selvsagt ikke noen nyhet; spill som Hey You! Picachu! og Tom Clancy's EndWar har gjort dette tidligere. Samtidig flyter det ikke over av kvalitetsspill som utnytter dette potensialet, og man kan jo håpe at BioWare implementerer en mulighet for dette også i PC-versjonen.

Det nye spillet som fanget min oppmerksomhet mest var Ovestrike, et spill fra Insomniac Games som tidligere har gitt oss Ratchet & Clank og Resistance. Et spill med litt triggerhappy humor kan fort bli underholdende.

Alt i alt, ikke de helt store overraskelsene. Men likevel noen godbiter her og der.

Ingen kommentarer: