lørdag, juni 11, 2011

Om E3-messen: De andre dagene

Etter at Nintendo hadde sin pressekonferanse på E3-messen tirsdag, har det ikke vært fullt så mange store begivenheter fra den store messen. Diverse datoer har blitt sprikret, flere trailere har blitt vist og noen titler har blitt både bekreftet og avkreftet. Men ellers har det vært stort sett stille.

Noen titler har glitret med sitt fravær, og da tenker jeg hovedsaklig på japanske stortitler som Ni no Kuni (The Another World) og The Last Guardian. Noen japanske titler har det selvsagt vært, hovedsaklig fra Nintendos side, men nyheter har det ikke akkurat vært mange av. Faktisk, når alt kommer til alt, er det både skuffende og skremmende å se hvor lite fokus det har vært på japanske titler denne E3-messen. Eller, for å si det på en annen måte: Hvor få japanske titler det har vært verdt å fokusere på. Tidligere dominerte Østen innenfor spillbransjen. De siste årene har derimot forskyvningen fra Øst til Vest blitt klarere og klarere, og det er ingen tvil om at årets E3-messe har blitt dominert av store vestlige spill som Mass Effect 3, Uncharted 3, Assassin's Creed: Revelation, The Elder Scroll V, Battlefield 3 og Modern Combat 3.

Av de to sistnevnte spillene er det forøvrig interessant å se at nesten en samlet spillpresse erklærer Battlefield 3 som den store vinneren og Modern Combat 3 som sinka i klassen. Det blir spennende å se om salgstallene i høst vil reflektere dette.

Alt i alt har det likevel vært en stor messe å følge med på. Vi har blitt presentert for nye kontrollmuligheter og teknologiske idéer som har mye potensiale i seg. Vi har fått se nærmere på Sonys nye håndholdte vidunder, Playstation Vita, som mildt sagt imponerer med sine grafiske muligheter. Jeg vil i år likevel holde en knapp på Nintendo under årets konferanse. Ikke bare har de presentert en ny hjemmekonsoll, de har også skapt mye skriveri og spekulasjoner, både blant pressen og blant lekfolket. Noen er evige skeptikere, andre er forsiktige optimister. Men mange ser ut til å være enige om at om ikke annet har Nintendo både overrasket og skapt overskrifter, enten det er på godt eller vondt.

Ingen kommentarer: