Nå ser det også ut til at akademia i USA har forstått verdien av fremgangsmåten, skal vi tro BBC. Flere filosofiklasser i USA tar nå for seg tegneserie-mediet som inngangsport til filosofiske tankeretninger og ideer. Ikke overraskende er det amerikanske tegneserier som Spider-Man, Watchmen og Batman som står i sentrum, og særlig Batman VS Joker-problematikken ("hvorfor tar ikke bare Batman livet av Joker først som sist?") er en fin innledning til å diskutere Kants deontologiske teori.
Filosofiprofessorene mener selv at det de gjør slettes ikke er noe revolusjonerende, men tvert imot en del av filosofiens grunnprinsipp: Å snakke til mennesker på deres premisser slik at de forstår.
"This is what philosophy has tried to do from the very beginning," [William Irwin, a philosophy professor at King's College in Pennsylvania] says. "Philosophy starts with Socrates in the streets of Athens taking his message to the people and speaking in their language - agricultural analogies and common mythology."
Så spørs det da om ex.phil-lærerne på Fjellhaug og MF er klare til å ta opp trendene fra USA og forsøke noe lignende på norsk. Kanskje med utgangspunkt i norsktegnede Fantomet-historier eller med basis i Asbjørnsen og Moe?
Kilde: BBC
2 kommentarer:
Kan innlegget tolkes dithen at du håper KC bruker tegneserier som illustrasjoner i vitenskapshistorie? ;)
Jeg mener ihvertfall at det er verdt et forsøk, og at man kan kanskje åpne øyne for filosofi som ellers ikke blitt åpnet, og på en ny måte. Om vitenskapshistorie- og filosofihistorie-lærerne på Fjellhaug og MF har såpass kunnskaper om tegneserier og film at de er i stand til å gjøre dette, er en helt annen sak...
Legg inn en kommentar