søndag, april 12, 2009

Takanobu's Tokyo Tales: Påskemorgen.

Siden det er påske her ute noen timer tidligere enn i Norge, vil jeg først ønske alle sammen god påske. Kristus er oppstanden. Ja, han er sannelig oppstanden.

Japanturen nærmer seg slutten. I dag reiser vi fra Tokyo tilbake til Kobe, hvor vi tilbringer den siste dagen i Japan. Deretter reiser vi fra Osaka i morgen tilbake til Norge. Lander i Norge rundt sjutida, skulle jeg tro.

Her er en oppsummering av de to siste dagene, hvor hovedstikkordet er baseball:

Dag 15: Tokyo Dome: Den første natta vår i et kapselhotell gikk i all hovedsak strålende. Vi møtte de andre rundt 10 utenfor hotellet, hvor vi avtalte møtetid og sted før vi skilte lag. Noen av oss brukte mye av dagen i Akihabara (nok en gang). Blant annet fant vi en åtte etasjers pantesjappe.

På kvelden var det endelig duket for baseballkamp, da mellom Hanshin Tigers og Yomiuri Giants. Stadionen fyltes ganske bra opp, særlig hvis man tenker på at det var en fredag (lørdag er arbeidsdag for veldig mange japanere). Tre av oss hadde sitteplasser blant Giantsfansen ved 1.base, mens tre andre hadde ståplasser. Jeg tok med Erlend og Martin på ståplassene, og vi fikk oss veldig gode plasser blant Tigersfansen på Gaia-svingen. Selve kampen var utrolig spennende, og svingte mye frem og tilbake. Tigers tok initiativet, men det var til slutt Giants som stakk av med seieren og vant 6-5. Mye homeruns, mye variasjoner og mye fint spill. En meget god kamp, så jeg er ikke særlig bitter pga tapet. Og det skal sies at banens beste spiller uten tvil var Kanemoto for Tigers: Tre ganger slo han, og tre ganger skjøt han homerun. Hvilken helt.

Til gamle Tigersfans kan jeg opplyse at av gamle spillernavn er det bare Hiyama som er igjen, og treneren for Tigers er ingen andre enn 55-årige Mayumi.

Dag 16: Sightseeing: Ny dag hvor vi gikk for oss selv med vårt eget program. Jeg skulle møte noen amerikanske venner stasjonert her i Japan, så jeg dro til Tokyo stasjon og traff dem der. Sammen gikk vi innom keiserhagen, Shinjuku og Todai. Keiserhagen sier seg selv, det er hagen knyttet til det keiserlige palasset i Tokyo (den delen som er åpen for besøk vel å merke). Shinjuku er på mange måter det finansielle sentrum i Tokyo med de høyeste skyskraperne. Vi var oppe i Metropolitan Government Building, et japansk svar på Twin Towers som ruver 245 meter og med utsikt så langt som til Fuji. Todai er Tokyo Daigaku, eller Tokyo University på god engelsk. Universitetet er Tokyo største og mest prestisjetunge, og er stedet japanere kniver om å komme inn på. Campus er svært og arkitektonisk vakkert. Todai er dessuten scene for mange manga- og animeserier, hvorav Love Hina kanskje er mest kjent i Norge. Siste natta i Tokyo ble igjen på kapselhotell.

Takanobu's Tokyo Tales fortsetter en dag og to til. Så er det over for denne gang.

Ingen kommentarer: