torsdag, august 06, 2009

Wii Sports Resort


Med enhver Wii-maskin som har blitt solgt i verden har man fått med et eksemplar av Nintendospillet Wii Sports (bortsett fra i Japan, hvor spillet selges seperat). Spillet kan trolig ta mye av æren for Wiis popularitet: Med sitt vanvittig enkle gameplay (spillestil, kontrolloppsett etc.) og simple men sjarmerende grafikk har Wii Sports mang en gang blitt en suksess ved vennebesøk. Man har også anklaget Wii Sports for å skape en såkalt viruseffekt: Noen prøver spillet hos venner, tenker "dette var kult" og kjøper en egen Wii - som blir liggende og samle støv når man er blitt lei (noe som kan gå raskere enn antatt). Nå kan derimot alle Wii Sports-fans tørke støv av sin Wii, for nå er nye Wii Sports Resort ankommet. Og tro meg, dette er en morsom affære som kan forsterke viruseffekten betraktelig.

Wii Sports Resort er, som sin forgjenger, et sportsspill basert på samspill og hygge. Det er dermed ingen historie å snakke om i spillet, uten at det er et savn. Denne gangen har spillet forflyttet seg til sydhavsøya Wuhu, og omgivelsene gir rom for varierte, spennende og morsomme aktiviteter.

I Wii Sports Resort finner vi 12 hovedkategorier/sportsgrener, hvorav ti er nye. De to siste, golf og bowling, har blitt videreført og forbedret fra Wii Sports. Nye sportsgrener inkluderer basketball, fekting, frisbee, bordtennis (minner mye om tennis i Wii Sports ) og bueskyting. Innenfor hver kategori/sportsgren kan man etterhvert åpne varianter av hovedsporten (som 100-pinbowling eller 3-on-3-basket), slik at det i realiteten blir mer enn bare 12 øvelser. Dette gir rom for betraktelig lengre levetid for Wii Sports Resort enn forgjengeren.


Grafisk sett er stilen den samme som i forrige spill. Miljøene er derimot ganske så annerledes, ikke minst fordi sydhavsøya Wuhu skaper en helt annen stemning enn forgjengeren. Musikken og lydeffektene følger også i samme stil som Wii Sports, noe som er med på å gjøre Wii Sports Resort til et koselig man kan spille med unge og gamle familiemedlemmer så vel som venner. Dette er spillet med lav terskel, og uttrykket "så enkelt at selv mor kan klare det" kan vel anvendes her.

Med Wii Sports Resort følger det med et stk Motion Plus, et apparat man fester til Wii-kontrollen som øker presisjonsnivået på kontrollen og gjør den mer nøyaktig. Det merkes absolutt. Gamle sportsgrener som bowling er nå blitt mer nøyaktig enn før, og det at man var god i bowling i Wii Sports betyr på ingen måte at man er det i Wii Sports Resort. Sportsgrener som bueskyting og fekting er dessuten ekstremt fleksible og presise, og selv den minste skjelving i armen registreres i bueskyting. Motion Plus gjør det allerede enkle og morsomme gameplayet til Wii enda bedre, og jeg gleder meg til å se fremtidige spill som tar dette i bruk (det ryktes bl.a. at det kommende Zelda-spillet til Wii vil kreve Motion Plus). Ulempen med Motion Plus er det obligatoriske plastikketuiet som man må bruke på Wii-kontrollen, samt at man med jevne mellomrom må relokalisere kontrollen ved å legge den ned på et bord e.l. Men dette er småting sammenlignet med godene.


Hvordan er så idrettsgrenene? Svært varierende. Nøyaktigheten og presisjonen er det som regel lite å si på, men noen idrettsgrener kan enten være direkte kjedelige eller slitsomme. De fleste vannsporter faller inn under denne kategorien, selv om vannscooter er relativt morsomt. Landsportene derimot imponerer, både i utførelse og i underholdningsverdi. Fekting, frisbee, golf, bowling og ikke minst bueskyting, som ut ifra diverse internettkilder later til å være den mest populære nykommeren.

Selv har jeg nå testet spillet med tre testpanel, med variert spillerfaring (henholdsvi mye, middels og lite erfaring). Alle tre panelene har latt seg imponere og underholde, og dermed er det ikke tvil: Med Wii Sports Resort har Nintendo jammen meg klart det igjen. Det eneste jeg så langt savner er én ekstra Motion Plus i spillpakken (så man slipper å kjøpe en ekstra selv, slik jeg har gjort).

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ja, det var moro, absolutt. =) Likte spesielt bueskyting.

Johanne Pauline sa...

Pil og bue er det gøyeste! :)