søndag, juli 10, 2011

Eastern Summer: Dag 10 og 11

Espen, ikledd sin nyinnkjøpte tradisjonelle sommer-kimono yukata, foran vårt ryokan, et tradisjonelt japansk gjestehus.

Meldinger om jordskjelv i Japan til tross: Vi har temmelig bra her vi er i Tokyo (jordskjelvet var ikke langt ifra der mars-jordskjelvet fant sted). Men vi må jo gi ifra oss et livstegn for å forsikre dere i gamlelandet om at vi fremdeles er i live og ved våre fulle fem.

Dag 10:
På denne dagen sa vi et midlertidig farvel til Kobe, og satte kursen østover mot Tokyo. Med shinkansen kan turen fort ta under tre timer, men med den togvarianten vi har lov til å ta tar den tre timer og et kvarter. Uansett er ikke det lange tiden for en togstrekning som er lengre enn Oslo-Bergen.

I Kobe var det relativt varmt, men fremdeles behagelig. I Tokyo var det imidlertid særdeles varmt ifra vi satte foten utenfor toget. Kanskje ikke så rart, ettersom de lokale nyhetene melder om en hetebølge og Japan Times karakteriserer det som "as the mercury rises to a level unseen in decades." Vi snakker om temperaturer trygt plassert over 30 varmegrader, gjerne med litt luftfuktighet attåt. Svetten siler, men heldigvis er japanere flinke på dette med bad og den slags.

I Tokyo fant vi lett frem til vårt tradisjonelle gjestehus, eller ryokan som det heter. Med gangavstand til baseballstadionen Tokyo Dome ligger vi godt plassert med tanke på fremkommelighet og tilgjengelighet. Tokyo University, også kjent som Todai (kjent bl.a. fra anime-/mangaserien Love Hina), ligger også like ved. Kvelden ble først og fremst brukt på å bli kjent i lokalområdet, nyte et forfriskende varmt bad og deretter bare føle seg til rette på det japanske tatami-rommet som skal huse oss den kommende uka.

Dag 11:
Søndag, med over 35 grader på det varmeste ifølge nyhetene. For tiden gjennomgår Japan et strømrasjoneringsprosjekt, og strømforbruket i Tokyo skal reduseres med 15%. Dette inkluderer bl.a. mindre bruk av aircondition, men på dager som dette tar det virkelig på. I dag var det Espen som fikk bestemme hvor turen skulle gå, og da var hoveddestinasjonen Harajuku. Bydelen er kjent for sin street fashion, og hver søndag kommer japansk ungdom til Harajuku ikledd klær fra gothic-stil til vanlig cosplay. I dag var det derimot lite spesielt å se: Enten var det bare for varmt, eller vi var for tidlig ute. Det ble derfor en liten vandring rundt Meiji-templet istedenfor, et tempel bygget under og for keiseren ved samme tittel. Deretter tok vi turen til Shinjuku for å entre Tokyo Metropolitan Government Building, en over 200m høy bygning som gir deg en fantastisk utsikt over Tokyo. Det er på ingen måte noen overdrivelse når jeg sier at alt man ser er by og atter by (samt Tokyo-havna og Fuji-fjellet i det fjerne). Man forstår virkelig at man befinner seg i verdens største by.

I morgen bærer turen til nerdenes mekka: Akihabara. Følg med, følg med!

Tokyo Metropolitan Government Building

Dagens popkulturelle spørsmål: Hvilken film er dette restaurantnavnet hentet fra?

1 kommentar:

Johanne sa...

Sånn i tilfelle dagens popkulturelle spørsmål ikkje va av den retoriske typen, så svare eg Forrest Gump :)