mandag, april 06, 2009

Takanobu's Tokyo Tales: Nerderier og historiske opplevelser.

Dagene putrer og går. Her er en meget kort oppsummering over hva vi har gjort de siste dagene (altså siden fredag):

Dag 8: Fjell og øyer: Denne dagen hadde vi litt behov for en fridag uten noe stress eller sammenkomster før på kvelden, så da nyttet Martin og jeg muligheten til å gå nok en tur på Maya-fjellet. Det fjellet er rett og slett ideelt for meg; passelig utfordrende og nok til å bli svett av, samtidig som det er nydelige omgivelser. Etter endt fjelltur var det nok en gang tid for bad, hvor vi møtte noen av de andre.

På kvelden tok vi turen ut til Rokko Island, en kunstig øy som ligger utenfor Kobe. Interessant nok ble øya gjort ferdig for akkurat 20 år siden. Her finner vi bl.a. Island Center Church (et ordspill jeg ikke orker å oversette nå), hvor NLM og den finske misjonen har mye delaktighet. Her traff vi japanske ungdommer, samt mine gode venner Kyle Watanabe og Harri Huovinen, fra henholdsvis Japan og Finnland. Det var meget moro å være med de japanske ungdommene.

Dag 9: Osaka og nerderier: Jeg tenker stadig en tanke: Stakkars den sportsidioten som hadde blitt med oss på tur. Vedkommende ville kjedet seg dønn i hjel. Turen til Osaka lørdag er i så måte ingen unntak fra regelen. Her dro vi til Nipponbashi, en bydel med elektro, modeller, spill, leker og alt annet moro du kan tenke deg. Her fikk vi til og med muligheten til å søke ly for regnet på en Maid's Cafe, en kafe hvor man blir oppvartet av personer utkledd som herskapshus-tjenere. Sært? Absolutt. Interessant? Joda, ingenting å klage på. God mat, god musikk, god utsikt - hva mer trenger man?

Dag 10: Gudstjeneste og karaoke: Det er viktig å få med seg de kirkelige høytider selv om man er i Japan, særlig når høytiden heter påske. Så vi tok igjen turen ut til Island Center Church og fikk med oss gudstjenesten der. Harri talte, noe som gjorde det lett for meg å oversette (mannen har vært i Japan i mindre enn tre år, men snakker allerede språket aldeles utmerket). Etter gudstjeneste ble Kyle med oss på mat og karaoke, og for en gangs skyld var det noen andre i reisefølget som ble overlesset med spørsmål som "Hva er det," "hva betyr det" etc etc. Karaoke var også moro, og jeg har videodokumentasjon på at Martin Sandal synger. Men, som vi sier: What happens in Japan, stays in Japan!

Dag 11: Hiroshima og lyntog: I dag skulle vi aktivere våre JR Pass, et system som gjør at vi kan ta nesten all kollektivtrafikk i Japan gratis ei hel uke (gratis er litt feil ord, siden vi har forhåndsbetalt 2.250kr for passet). Litt trøbbel var det likevel med det, så vi måtte tilbake til sentrum for å ordne det. Senere skulle det også vise seg at vi dessverre ikke kan ta de aller hurtigste hurtigtogene, bare de nest hurtigste. Men dersom vi kan tilbakelegge distansen Kobe-Tokyo (som sikkert tilsvarer noe sånt som Oslo-Bergen) på tre timer har vi ingen grunn til å klage. Hurra for Japan og deres velutviklede jernbane! Norge: Se, lær og invester!

Turen i dag gikk til Hiroshima, et navn som antakeligvis ikke trenger nærmere introduksjon. Atombombemuseet, minnesparken og domen er velkjente ting for mitt vedkommende etter besøket i fjor, men det er likevel noe annerledes å komme dit mens sakurablomstene blomstrer overalt. Turen gikk også innom Hiroshimaslottet, et slott med en svært vakker slottshage men et elendig turistopplegg innendørs. Styr unna sistnevnte og spar 360 yen.

Det var det. I morgen går turen til Kyoto, og onsdag-søndag bærer det til Tokyo. Følg med, folkens, på Takanobu's Tokyo Tales.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Se, lær og invester? Nå har jo vi litt annet terreng å sprenge oss gjennom, da. =)

Ingar T. Hauge sa...

Ikke noedvendigvis. Mye av hurtigtog-banene gaar i tunneler. Japan har omtrentlig like mye fjell som Norge, om jeg husker de topografiske prosenttallene riktig.