fredag, april 03, 2009

Takanobu's Tokyo Tales: The Baka Gaijins


Dagene går sin gang her i Kobe og omegn. Det er mye å se, mye å oppleve og mye å le av. Her er hva vi har gjort de siste tre dagene:

Dag 6: Karaoke: Denne dagen var nok en gang tilegnet utforsking av bykjernen i Kobe. Vi snakker altså om vindusshopping, elektrostyle. Denne gangen fikk folk gå for seg selv rundt i San Plaza-senteret, et senter som ligger for det meste over bakken og over en av hovedhandlegatene i Kobe. Det var derimot sjokkerende å se hvor mye som var stengt. Mer enn normalt. Jeg har ikke våget å spørre noen om dette, men det virker som at det er finanssituasjonen som har slått ut på flere butikker.


Etter overstått ekspedisjon var vi på restaurant, og det var skuffende. En nyåpnet mexikansk restaurant ble foreslått, men vi er generelt enige i etterkant at det var en opplevelse vi kunne spart oss for. Valuta for pengene var det ihvertfall ikke. Etterpå var det klart for å gå ut og oppdrive karaoke. Karaoke i Japan er noget annerledes enn de fleste nordmenn er vant med fra Syden og andre tilsvarende steder. I Japan leier man et rom for seg selv og sine venner, og synger kun sammen med dem. Ikke noe "dumme seg ut offentlig"-filosofi, altså. Det tok mye tid og frustrasjon å finne frem i systemet, men til slutt var det Einar som knakk koden (noe jeg skammer meg over, lokalkjent som jeg liksom skal være). Moro var det lell, og billig: 960 yen for to timer.

Dag 7: Himeji: Himejislottet har jeg besøkt før. Men jeg besøker det gjerne igjen og igjen, for det er et vakkert bygg og fantastisk mye flott å se på. At sakurablomstene er ute hjelper også. God mat etterpå hører også med. Etter endt Himejitur gikk vi og drakk kaffe, og deretter gikk noen til hotellet mens noen av oss andre gikk på en liten handle- og tittetur. Her ble det noen stopp innom bl.a. softgunsjappe og platebutikke.

Følg med videre på Takanobu's Tokyo Tales. I dag blir det ny fjelltur og tur til Rokko Island, og i morgen blir det muligens en tur til Osaka om det er stemning for det. Følg med, følg med. Og følg med hos Einar, Frank og Erlend (sistnevnte er nok flinkest til å oppdatere med både tekst og bilder).

Til slutt, et aldri så lite bonusbilde til Zelda-fansen. Dette bildet er tatt i Motomachi-handlegata i Kobe:

You have obtained the Triforce!

1 kommentar:

Unknown sa...

Fantastisk bilde. =D