onsdag, mars 11, 2009

Takanobu's Tokyo Tales: Japanske hotell, del II


Som tidligere lovet kommer her en ekstra presentasjon av det tredje hotellet vi skal bo på. Det vil si, vi vet ikke helt eksakt hvilket hotell det er eller hvor det ligger. Men vi vet hva slags hotell det skal være. Det er snakk om et kapselhotell/Capsule Hotel.

Kapselhotell er, såvidt jeg vet, et særjapansk fenomen (sammen med Love Hotels, men jeg kan forsikre dere om at vi ikke under noen omstendighet har tenkt oss på et slikt et). Derfor regner jeg med at det krever en aldri så liten forklaring.

Et kapselhotell kan beskrives som et hotell hvor selve rommet kun består av et lite avlukke på 1 X 1 X 2m. Man finner også som regel flere av disse avlukkene stablet oppå hverandre. Assosiasjonene til en oppbevaringsboks er med andre ord svært lette å trekke. Inni "rommet" har man ofte TV, radio, dimmelys, vekkerklokke o.l. Pysj og toalettsaker kan være inkludert, men det er ikke alltid en garanti. Ellers pleier slike hotell å ha noen fellesareal som bad, oppholdsrom, lobby, bagasjeoppbevaring etc.

Idéen med kapselhotell er i utgangspunktet å tilby et sted å sove for forretningsfolk som ikke rakk siste toget hjem. Da trenger man jo stort sett ikke annet enn en seng, så hvorfor ikke gjøre senga til selve rommet? Hva annet trenger man egentlig et hotellrom til, når Japan tross alt tilbyr det beste innen offentlig bad til en billig penge?

Om noen fremdeles skulle være forvirret over hvordan et kapselhotell ser ut, kan dere ta en kikk på denne presentasjonsvideoen. Akihabara Capsule Hotel ser forøvrig ut til å være et aktuelt hotell for oss siste natta i Tokyo, ettersom Akihabara er en sentral del av Tokyoturen.Følg med på Takanobu's Tokyo Tales. Neste gang tenker jeg å skrive om Akihabara, en bydel i Tokyo som ifølge mine egne ord må betegnes som "nerdenes Mekka."

4 kommentarer:

maria celine sa...

sukk. jeg vil tilbake til Akihabara. de har en veldig catchy sang på det ene kjøpesenteret der ;)

Unknown sa...

Meget praktisk! Og, tør jeg si, erkejapansk?

Ingar T. Hauge sa...

Maria: Catchy sang? På et japansk kjøpesenter? Jeg har mine tvil; erfaring tilsier at de som regel er mer hjernevaskende enn catchy. Men vi får se.

MiSP: Indeed. Japan er et interessant land, på mange måter. Og høyst originalt.

Lirita sa...

Jeg tror jeg hadde fått klaus inni en sånn!