tirsdag, mars 10, 2009

Takanobu's Tokyo Tales: Japanske hotell.

Det spesielle med den Japanturen jeg skal på denne gangen, er at denne gangen skal jeg ikke bo hos kjente, menigheter, familie e.l. Denne gangen står jeg og mine reisefeller på fullstendig egne bein. Da må man som kjent ha et sted å bo. Og det er som kjent ikke alltid like enkelt. Men, heldigvis har man kontakter som gir deg gode råd om hvor man kan bo billig.

I Kobe blir vår residens Hotel 1-2-3 Kobe, et hotell i den såkalte 1-2-3-kjeden (som jeg aldri har hørt om før; kanskje ikke akkurat Japans svar på Thon, men dog). Hotellet ligger nært Kobe sentrum (slik jeg lokaliserer det), og er dermed på kjent grunn. Det skal ikke bli vanskelig å finne frem derfra. Nå blir vi tre mann på hvert rom, men ettersom vi ikke regner med å bruke rommene noe særlig som oppholdsrom under turen skulle det gå bra. Frokost er dessuten inkludert. Hvilken glede. Pris? På våre rom blir prisen ca. 200 kr pr.pers. pr.natt. Ikke dårlig med tanke på den høye yenkursen om dagene.

Når vi forflytter oss til Tokyo må vi naturlig nok skifte hotell. Tokyo er verdens største by, og derav også en av verdens dyreste. Hotellrom ikke ugunstig langt unna bykjernen kan fort komme opp i 400-500 kr pr.pers, selv på tomannsrom. Heldigvis finnes det en mulighet for den som ikke er for kresen: Hostell, eller ungdomsherberge om du vil. Vårt valg (eller teknisk sett mitt valg, siden det er jeg som har tatt ansvaret for å ordne slike ting) falt på Khaosan Tokyo Guest House. Tidenes mest rotete nettside, men de reklamerer seg som cheapest hostel in Central Tokyo. Ikke dårlig. Her er vi nær de fleste sentrale bydeler i Tokyo via T-bane, og bor for under 200 kr natta pr.pers. Herved er det bevist at det å bo i Tokyo som turist trenger ikke være dyrt.

Følg med på Takanobu's Tokyo Tales. Neste gang skal jeg presentere det tredje og siste oppholdstedet, ettersom fenomenet Capsule Hotels kan kreve en ekstra forklaring (og er verdt en egen post).

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hvem/hvor mange reiser?

Ingar T. Hauge sa...

Seks stykker: Meg selv, samt mine venner Erlend, Frank, Rolv Olav, Einar og Martin. De kommer helt sikkert til å snike seg med på et eller flere bilder under turen.