torsdag, mars 19, 2009

Takanobu's Tokyo Tales: Akihabara.

Det er nok ikke å legge skjul på at vi seks som skal til Japan lett kan falle under klassifiseringen "nerdete." Med forkjærlighet for fantasy, data, film, spill og lignende er dette kanskje ikke så rart. Desto større er derfor muligheten for at et høydepunkt med den kommende Japanturen blir ferden til Akihabara.

Akihabara er en sagnomsust bydel blant japanske otaku (otaku=fanboy, ekstremgeek). Ikke bare er bydelen gjenganger i flere manga- og animeserier. Det er også en bydel hvor man kan finne alt mulig nerderelatert. Her snakker vi om alt fra gammelt spillutstyr og maskiner til servicetjenester hvor kvinner kler seg ut som din favorittkarakter fra en anime- eller spillserie og blir med deg på shopping (din egen cosplay maid, med andre ord). Med andre ord skulle tittelen "nerdenes Mekkah" være vel unt Akihabara.

Akihabara ble til og med nevnt i norske medier i fjor, om enn av en annen grunn. En knivdesperado kjørte en leiebil inn i folkemengden i Akihabara, før han hoppet ut og begynte å stikke vilt rundt seg med kniv. Syv mennesker døde og ti ble såret. Dette satte sitt preg på det japanske folk og medier i fjor, og har på mange måter likhetstrekk med skolemassakrene vi ser i USA og Europa.

Heldigvis er slike episoder på ingen måter vanlige. Det skal derfor bli litt av en opplevelse å besøke bydelen. For å gjøre besøket mer likt en pilegrimsreise, har jeg foreslått følgende handlinger mens vi er i bydelen:
*Finne en flott og stor butikk, for så å gå rundt den syv ganger.
*Løpe opp og ned hovedgata i Akihabara.
*Finne et åpent område og stå i solsteiken hele dagen uten dekke eller drikke (skulle ikke være så vanskelig i 15 grader).
*Finne en statue av en spillskurk (f.eks. Bowser, Ganondorf eller Sephiroth) og kaste stein på den.

Alternativt ikke. Men det hadde vært moro å prøve.

Til slutt et bilde jeg fant da jeg søkte på Akihabara. Stormtrooper, cat-eared maids og Firefox-klær på et og samme bilde...svært illustrerende for Akihabara, spør du meg.


Følg med videre på Takanobu's Tokyo Tales. Neste gang skal jeg skrive om Hanshin Tigers, Kobes baseballag, og hvorfor de endelig kan vinne serien i år.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Herlig, nesten så jeg må ta turen en gang jeg også.

Frank sa...

*sikle*
Her kommer det nok til å gå mye penger på nyttige ting ;)

Unknown sa...

Nyttige, faktisk.