lørdag, mars 21, 2009

Resident Evil: The Umbrella Chronicles

I disse dager er det mye snakk om Resident Evil 5 i spillenes verden. Det nyeste spillet i Resident Evil-serien har ikke bare solgt bra, mens også solgt mer enn sine argeste konkurrenter innenfor musikk og film - henholdsvis U2 og Watchmen. I påvente av dette PS3-spillet var det jeg satte meg ned med Wii-spillet Resident Evil: The Umbrella Chronicles og fant ut det kunne kanskje være grei oppvarming.

Resident Evil-serien startet på Playstation i 1996. Siden den gangen har de fleste spillene i serien kommet i flere remakes, samt enkelte spin-offtitler. The Umbrella Chronicles er et eksempel på sistnevnte som kom ut i 2007.

The Umbrella Chronicles er et on-rails shooter. Det vil si at man styrer ikke spillkarakteren sin selv, vedkommende går frem og tilbake uavhengig av hva du måtte ønske. Det eneste du har ansvaret for er å sikte på skjermen og trykke på de rette knappene for å skyte, plukke opp gjenstander eller lignende. Ikke helt ulikt de gamle arkadespillene, med andre ord.


Handlingen i The Umbrella Chronicles foregår på tvers av de tidligere spillene i serien, henholdsvis Resident Evil 0, 1 og 3, samt et kapittel med nytt innhold og historie. For de som ikke har spilt alle spillene i serien kan The Umbrella Chronicles fungere som en fin sammenfatning av disse spillene. Selv har jeg ikke spilt de fleste av de gamle spillene, men jeg har lest meg til mye av handlingen og historien. The Umbrella Chronicles ble et fint tillegg sånn sett. Hovedsaklig styrer man karakterer fra de overfornevnte spillene fordi horder av T-virusmuterte mennesker. Resten er ikke vanskelig å tenke seg til. Samtidig følger man i ekstrakapitler det parallelle historieløpet til Albert Wesker, mannen som på mange måter fungerer som hovedantagonisten i Resident Evil-serien. The Umbrella Chronicles kan sies å være et spill som forteller mer om Wesker og hans rolle i kamp med og mot Umbrella Corp.


Spillet er kort. Jeg har ikke spilt absolutt alle kapitlene ennå, men har ikke brukt fulle ti timer. Tilsammen vil jeg tippe at spillet kan ta 10-12 timer. Å betale full pris for dette spillet er dermed ikke anbefalt. Men som et billig bruktspill (som jeg tilfeldigvis fant det som og kjøpte) kan være et alternativ.

Det skal likevel sies at spillformen blir ensformig til tider. Det er lite man gjør selv bortsett fra å finne ammunisjon og hemmelige filer gjemt på banenen. Ellers er det bare å sikte med kontrollen og fyre løs. Kanskje underholdende i små mengder, men egentlig ikke noe særlig i lengden. Ikke forbered deg på imponerende grafikk heller; den minner for det meste om Resident Evil 4 (min introduksjon til serien) og kunne like gjerne vært et veldig bra Gamecube-spill.


Alt i alt er The Umbrella Chronicles et helt greit spill. Du får det du har forventet, ikke noe mer. Den gir god oppsummering og inngang til historien i tidligere spill i serien, og skulle fungere bra som god oppvarming til Resident Evil 5. Sistnevnte rekker jeg å få begynt litt på før jeg reiser til Japan.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Har rundet fireren nå (hovedhistorien, Separate Ways og Assignment Ada), og er positivt overrasket. Takk for at du fikk overtalt meg til å gi det en sjanse til. Spillformen var i begynnelsen uvant, og starten var ganske treg, men det kom seg etter hvert.

Ingar T. Hauge sa...

Bare hyggelig. Skulle ha spilt igjennom det igjen snart, men får se når det blir tid. Det er en god del andre og uspilte spill som står foran på prioriteringslista (samt et par Zelda-spill).