søndag, desember 30, 2007

Takanobus Japaneventyr, del II

Her er det nå kveld. På TV sender de årskavalkade. Ikke helt ulikt Norge, med andre ord. Nyhetene her i Japan holder et høyt språknivå og er derfor vanskelig å forstå, og derfor er det gledelig når jeg forstår det meste av denne nyhetskavalkaden.
De siste dagene har stikkordene vært golf, piano, lesing og klær. Detaljene følger:

Torsdag 27.12: Den ene av ettåringene her ute, Håvard, ble med pappa og meg på golftrening ute på Port Island. På en kunstig havneøy i Kobe Bay har de merkelig nok klart å få plass til en driving range (og en stor IKEA som åpner i vår engang). Treninga kunne gått bedre, men et veldig godt anlegg. Deretter var det jordskjelvmuseet som er bygget i forbindelse med Hanshin-skjelvet 17.01.1995. Et veldig sterkt møte med jordskjelvet jeg opplevde som syvåring. En panoramafilm på syv minutter viser rekonstruksjoner av selve skjelvet fra forskjellige steder, og med mye lyd og effekter blir det en virkelighetsnær opplevelse. Men samtidig er det godt å bli minnet på hva en engang kom seg igjennom, og se hvor godt Kobe har tatt seg opp siden den gang.
Etterpå tok vi en kjapp tur ut til Rokko Island for å se stedet hvor Den Norske Skolen i Japan engang lå. Nå er tomta overtatt av en internasjonal skole. Selv om det var rart å se tomta så forandret er det samtidig gledelig å se at området blir benyttet på en god måte.

Fredag 28.12: En regntung og grå dag, men dette stanset meg ikke i å ville gå på handletur. Og av alle ting: Jeg ville på kleshandel. Frivillig. Min venn Erlend har rett i utsagnet om at Japan må være et sykt land som får folk til å gjøre syke ting (ment på en god måte). Mamma ble nå med som konsulent (ja, kleshandel med mor tenk), men stort sett var det ikke problem å finne det jeg ville ha. Klesbutikken Right-On vil fort bli savnet av meg i Norge. Avsluttet dagen med et deilig japansk bad, fulgt av animefilmen Lupin III: Dead or Alive på TV

Lørdag 29.12: Golftur i Shiawase no Mura (direkte oversatt lykkens landsby, en fritids- og rehabiliteringsanlegg) sammen med pappa, Håvard og hans foreldre, som har kommet ut for å besøke gromgutten sin. En heller dårlig runde for min del (resultat lar vi være å snakke om her), men gøy likevel. På kvelden var vi nordmenn samlet til pizza hjemme hos oss.

Søndag 30.12: Gudstjeneste, og en stille og rolig dag. Alt i alt har jeg lest mye bøker de siste dagene. På en måte kanskje litt sløs av tida når jeg først er i Japan, men samtidig er lesing en viktig del av ferieopplevelsen min, uansett land og kontinent. På ettermiddagen dro vi ned til sentrum, og omsider fikk jeg kjøpt mitt første «skikkelige» instrument; et el-piano. Modellen som ble kjøpt er Yamaha Clavinova CLP 240, og betalte ¥194.000 for det (¥100 = ca.5 NOK, så ¥194.000 blir noe under 10.000 NOK). Er veldig fornøyd med kjøpet. Pianoet vil bli sendt hjem med mamma og pappa i juni, så jeg slipper å tenke på 68 kg overvekt ved hjemreise 6.januar.

I morgen reiser jeg til Hiruzen, deretter til Hiroshima. Er tilbake i Kobe 3.januar, så det blir nok ikke bloging før den tid. Så, kjære godtfolk, godt nyttår og alt det der. Pass dere for lausraketter og hangovers!

PS: Om noen venter på julebrev tilsvarende det jeg sendte i fjor, må dere vente lenge. Tviler egentlig på at jeg kommer til å skrive ett i år, og om det blir så blir det nok ikke før etter tilbakekomst i Oslo.

9 kommentarer:

Morghus sa...

Var filmen bra, forresten? Har sendt et blikk i retning den serien i ny og ne, men tegnestilen har liksom aldri appellert.

Ikkje at eg har peiling på golf, men du er sikkert bedre enn ka eg er, alle to gongene eg har spelt det.

Og det Erlend sa er jo så riktig så riktig. Syke syke ting. Og gøye ting.

Ingar T. Hauge sa...

Anbefaler absolutt Lupin III, det er en av favorittseriene mine fra gammelt av. Jeg vil nok i første omgang anbefale selve serien og ikke nødvendigvis filmene. Stilen kan kanskje beskrives som en slags James Bond møter Robin Hood møter Daniel Ocean. Eller noe sånt...

Anonym sa...

Det er ein utruleg effektiv måte å få med seg updates på, dette med blogging tenker eg på. I tillegg er det kjekt lesestoff=)

Gratulerer med nytt orgel! Me hadde eit når eg var lita, og eg får alltid så koselege minner når eg ser, tenker og høyrer om orgel, så takk ;)

Håper du får eit flott nytt år Ingar. Gler meg til neste gong me snakkast! Klem Benedicte

Unknown sa...

*se misunnelig på el-piano*

Har alltid hatt lyst på et ordentlig el-piano, det må jeg si. Gratulerer med kjøpet! =) Godt nyttår til deg også!

Anonym sa...

Nice!

Kathrine Løsnesløkken sa...

Jeg har fått meg firefox på nyåret! Det er det største som har skjedd her... Hvor ble det av livet i Oslo? Virker som om hele byen er hjemme på juleferie.

(Lurer på hva innbyggertallet er i juleferien? Det synker sikkert med 50%, altså!)

larsk sa...

Halloen! Gratulerer med nytt el-piano! Hvordan føles det? Godt nytt år til deg i Japan!

Anonym sa...

Hva var det jeg sa! (Og godt nytt år!)

Anonym sa...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.