onsdag, desember 26, 2007

Takanobus Japaneventyr, del I

Hva har egentlig gjort på etter at jeg kom til Japan, spør mange om. Og hva har jeg tenkt å gjøre videre? Vel, det siste har jeg egentlig ikke tenkt å svare på mye på – rett og slett fordi alle planenen fremover ikke er like klare. Men en kjapp oppsummering av de siste dagene burde vært mulig å produsere:

Fredag 21.12: Ankommer Osaka uten nevneverdige problemer (i motsetning til de som stod strandet på Gardermoen i dagene før jul, dagen etter at jeg var reist bort). Gikk ikke helt som planlagt gjennom tollen, og fenalåret ble beslaglagt. Så der røk 500 kroner. Men men...ble uansett vel tatt imot av moderen.
Sov et par timer vel hjemme. På kvelden viste det seg å være Teen's Club-møte ute på Rokko Island, i NLMs kirke der. Siden jeg har noen kjenninger i den klubben reiste jeg ut sammen med ettåringen Håvard og min lokale kamerat Kyle (som forøvrig reiste til Japan sammen med meg etter velbrukte dager i Norge på ferie).

Lørdag 22.12: Ikke mye døgnvill denne dagen, egentlig. Reiste på byen med mamma og pappa på (vindus)shopping. Slikt hører med når en er her ute, og det blir/ble ikke eneste dagen. Var blant annet og så på elpiano, som jeg har tenkt å kjøpe her ute. Har vel egentlig snevret det ned til to Yamaha Clavinova-modeller, CLP 230 og CLP 240. Var hos frisøren senere på dagen.

Søndag 23.12: Julegudstjeneste i den lokale menigheten. Her skulle jeg hjelpe til med korsang (igjen). Ikke så aller verst gudstjeneste, egentlig, fikk med meg mer av talen til presten enn det jeg stort sett pleier å gjøre. Etter gudstjenesten var det fellesmiddag og julefestiviteter. Når alt omsider var over følte jeg kallet for å gå/jogge opp i fjellheimen bak huset. Pappa hang seg på. Alt i alt en veldig forfriskende tur. På kvelden var vi nede på byen igjen, denne gangen på et offentlig bad. Varmt bad og påfølgende måltid er noe av det beste Japan kan tilby.

Mandag 24.12: Julaften. Opprinnelig ikke helgedag i Japan, men da nasjonaldagen var dagen før, som var en søndag, var julaften faktisk helgedag i år. Men jeg dro ned i byen på butikker, jeg. Så enda mer på piano samt litt andre instrumenter, som bassgitar og munnspill. Så meg ellers rundt i andre artige butikker, bl.a. spill, musikk, filmer, manga m.m. Kjøpt av noen CDer ble det også, alle tilknyttet Final Fantasy-musikk: To Black Mages-plater og en live orchestra-plate. Japansk mat på byen midt på dagen hørte med, til tross for pinnekjøtt senere på dagen. Enkel julegudstjeneste. Deretter opp i huset og pakke ut gaver. Få gaver til meg, siden flere var pakket ut i Norge i forkant. Men klær, CD og New Super Mario Bros. til Nintendo DS var kjekt å få her ute.

Tirsdag 25.12: Første juledag. Gjorde egentlig veldig lite. Leste mye. Øvde mye piano. Gikk halvannen times tur rundtomkring i de lokale gatene. Gikk senere igjen ut på gata for å finne ei skikkelig japansk bule hvor jeg kunne ete noe japansk. Det ble okonomiyaki. På kvelden fikk jeg spille spørrespill med heimen.

Onsdag 26.12: Planene var egentlig noe annerledes enn utfallet. Litt før kl.10 fikk jeg telefon av ei lokal kjenning, Yumi, hvor jeg ble spurt om å bli med på byen med Kristin Nævdal og Håvard. Det var selvsagt veldig fristende, så jeg ble med. Det ble karaoke (ihvertfall på tre av oss, Håvard synger ifølge ham selv ikke), mer musikkforretninger (med tre andre musikere måtte jeg høre litt meninger), mat, photo session i japansk fotoboks (hvor du kan redigere bildene med allslags syke effekter) og myyyye vindusshopping (for Kristins del ble det ikke bare vindusshopping med så mye kule klær her og der). Selv nøyde jeg meg med en t-skjorte og et Homer Simpson-slips (hvordan motstå et Homer-slips som sier D'oh! er ukjent for meg). På kvelden spiste jeg middag med fedrelandet på havneområdet i Kobe, et sted hvor utsikten er fortreffelig i nattens lyshav og hvor juletrærne er belyst i blått.

Flere rapporter etterhvert som eventyret – og skrivelysten – fortsetter.

5 kommentarer:

Liv Iren og Håkon sa...

høres så kjekt ut:) misunner deg. Kos deg der borte!

Unknown sa...

Hygg deg videre, god jul! =)

Kathrine Løsnesløkken sa...

Pent piano, veldig pent piano. I like...

Morghus sa...

Kjempegøy å lese om det du gjer på i Japan. Gleder meg stort til neste innlegg.

God jul!

Hallvard sa...

Her var det mykje artig. Høyrest ut som ein god ferie i mine øyro.