onsdag, mars 04, 2009

Takanobu's Tokyo Tales: Tokyo Tales

Dagens Tokyo Tales er en kort bakgrunnsutredelse av navnet Tokyo Tales. Kan hende navnet kunne hatt flere utspring. Men slik jeg kjenner det, er Tokyo Tales navnet på det første livealbumet til det tyske metalbandet Blind Guardian.

Tokyo Tales kom ut for første gang i 1993, og er et opptak fra en konsert 4.des 1992. Blind Guardian hadde ikke oppnådd den helt store suksessen med speed metal-albumene Batallion of Fear og Follow the Blind, men etter å ha lagt om stilen noe til mer melodisk/power metal med albumene Tales from the Twilight World og ikke minst Somewhere Far Beyond begynte bandets popularitet å ta mer av. Det var angivelig takket være det sistnevnte albumet at muligheten til å turnere utenfor Europa, som f.eks. Japan, kom til virkelighet.

Det kjekke med Blind Guardian er at de henter mye av inspirasjonen til musikken sin fra Tolkiens univers. Dette gjelder noen av deres mest kjente sanger som f.eks. The Bard's Song, Lord of the Rings og hele albumet Nightfall in Middle Earth, som er skrevet rundt Silmarillion (deriblant den fabelaktige låta Nightfall). Det kan være med på å forklare min forkjærlighet for bandet, selv om grunner til slikt alltids er kompliserte.

Følg med på Takabobu's Tokyo Tales. Neste gang blir det presentasjon av hotell(ene) vi skal bo på under turen vår.

Ingen kommentarer: