mandag, mai 21, 2018

My Child Lebensborn

Nylig har vi feiret både uavhengighetsdagen og grunnlovsdagen her til lands. Dette er dager hvor vi markerer viktige begivenheter og verdier i vår historie og kultur. Samtidig er dette også dager hvor vi har nytte av å se tilbake på de verdiene det en gang ble kjempet for og se hvor godt vi faktisk ivaretar og representerer dem. Det er det ikke alltid vi gjør, og det er det ikke alltid vi har gjort.

Få ganger har dette kommet mer til syne enn under behandlingen av "tyskertøsene", kvinner som gikk inn i forhold med tyske soldater under krigen. I etterkrigstiden ble slike kvinner gjerne stemplet som landsforrædere over hele Europa. Behandlingen de fikk var ytterst kritikkverdig, hatet mot nazistene til tross. Behandlingen barna deres fikk var imidlertid enda verre, da barna ikke akkurat hadde valgt sine foreldre.

Det er et slikt barn vi følger i My Child Lebensborn, et nytt norsk spill utviklet for mobiltelefoner. Handlingen er basert på faktiske historiske skildringer fra norske tyskerbarn, og dette er et mørkt kapittel i norsk historie som fortjener oppmerksomhet.

Karakteren er kanskje ikke den beste, men jeg vil likevel anbefale alle å sjekke ut spillet. For skarve 30 kr er det et aldri så lite men nødvendig bidrag til norsk spillbransje, om ikke annet.

Anmeldelsen finner dere her.

Score: 6/10

Ingen kommentarer: