mandag, oktober 09, 2017

Musikk-temablogg #9: Command & Conquer: Red Alert 3

Hver dag i oktober presenterer jeg musikk fra en film, en TV-serie eller et spill/spillserie. Les mer om musikk-temabloggen her

"Ready to send those commies running back to their mommies?"

Ah, Red Alert-serien! En spillserie preget av absolutte absurditeter kombinert med et forrykende innholdsrikt gameplay. Spillserien hvor tidsreiser, Albert Einstein, alternative tidslinjer, nye verdenskriger og alternative tidslinjer til de alternative tidslinjene går slag i slag, hvor Sovjet stiller med zeppelinere og panserbjørner og Japan stiller med enorme kamproboter. En type galskap vi dessverre ikke ser så mye av lenger i en spillbransje som noen ganger tar seg selv litt for seriøst.

Som en spin off-serie av Command & Conquer-serien har Red Alert-spillene høstet vel så mye popularitet opp gjennom årene. Kanskje ikke så rart, ettersom seriens spillmekanikk byr på mer enn nok tyngde til å utfordre deg i mange timer, selv om du skulle gi blanke i den absurde historien. Og om den absurde historien underholder deg, har jeg full forståelse for det med tanke på at serien kan stille med skuespillere som Tim Curry, J. K. Simmons, Jonathan Pryce, Peter Stormare og George Takei, bare for å nevne noen som dukket opp i seriens tredje spill (for ikke å glemme assistenter av den mer ... hm, barmfagre sorten - kanskje greit at spillbransjen har kommet litt lenger, tross alt).

Musikken i Red Alert-serien er derimot en evig kilde til underholdning, ikke minst den svært karakteristiske temasangen Hell March, som dukker opp i hvert spill. Det er et lydspor som skriker at komponist Frank Klepacki har storkost seg hele veien, og ikke uten grunn.


Dagens innslag er Hell March 3 fra Command & Conquer: Red Alert 3, en låt som oser av fuzzpedal, taktfaste marsjstøvler og musikk man slettes ikke forbinder med strategisk krigføring, men som absolutt går hånd i hånd med det absurde verdensbilde presentert i spillserien. Enjoy, og måtte du mimre om mange gode timer på LAN-party hvor dette spillet ble spilt til langt uti de sene nattetimer!

NB: Låten stopper cirka halvveis uti videoen, men det var denne som hadde den beste lydkvaliteten.

Ingen kommentarer: