fredag, oktober 06, 2017

Musikk-temablogg #6: Street Fighter II

Hver dag i oktober presenterer jeg musikk fra en film, en TV-serie eller et spill/spillserie. Les mer om musikk-temabloggen her.

Selv mange som ikke har spilt TV-spill en eneste gang i sitt liv har hørt om Street Fighter-serien. Kampsport-spillserien fra japanske Capcom ble på 90-tallet et av de største symbolene på spillindustrien, og står fortsatt som et av landemerkene innenfor alt som var kult og trendy på 90-tallet. Selv en dårlig spillefilm ved samme navn med Jean-Claude van Damme i hovedrollen klarte ikke å stoppe Street Fighters populære navn og rykte.

Nøkkelen til Street Fighter-seriens suksess finner vi i Street Fighter II, et spill lansert i 1991 som for alvor skulle definere den todimensjonale fighting-sjangeren. Detaljrike omgivelser, en omfattende kontrollsystem for hver enkelt rollefigur, og ikoniske slåsskjemper med hver sin særegne stil og angrepsmønster er bare noe av det Street Fighter II kunne skimte med.

I tillegg må vi selvfølgelig nevne at musikken i spillet virkelig satte sitt preg på det tøffe spillet. Ryu's Theme, Ken's Theme og Chun-Li's Theme er bare noen av eksemplene på tøffe låter i Street Fighter II-lydsporet til Yoko Shinomura og Isao Abe.

Dagens stykke er derimot ingen av disse tre, men derimot Guile's Theme, tittelsporet til den beinharde amerikanske slåsskjempen med kanskje den mest absurde frisyren i kampsportspillenes historie. For et par år siden var det noen som startet en offisiell underskriftkampanje i statene for å bytte ut nasjonalsangen med Guile's Theme. De samlet en ikke ubetydelig mengde underskrifter før de måtte gi seg, men moro er det lell.

Nå får dere ha meg unnskyldt. Det er på tide å fyre opp SNES Classic Mini og spille en ny runde med Street Fighter II.

Ingen kommentarer: