tirsdag, oktober 24, 2017

Musikk-temablogg #24: Bastion

Hver dag i oktober presenterer jeg musikk fra en film, en TV-serie eller et spill/spillserie. Les mer om musikk-temabloggen her.


"Listen 
All this takes a lot of gettin' used to
And you do get used to it... 
After a while. 

There's three things I'll always miss, though 
One: not having to watch my step all the time 
Two: ... ah, forget about two 
And three: I miss the song 

Folks from Caelondia knew how to carry a tune 
Sure we got some song on the old gramophone 
But try to imagine what they sounded like 
Playing to a room full of fine people 
Unwindin' at The Sole Regret after a hard day's work. 
Those where the days."

Ah, Bastion! Spillet som umiddelbart gir deg følelsen av whisky, leirbål og verdens ende. Bare hør på fortellerstemmen i spillet fortelle deg hva han savner i Get Used to It, det første sporet i spillet lydspor, så skjønner dere hva jeg mener.

Bastion er en unik spillopplevelse fra 2011 av Supergiant Games hvor du trasker rundt i en postapokalyptisk verden der verden tilsynelatende ikke eksisterer. Den materialiserer seg kun når du går i nærheten av den. Dette betyr at du til enhver tid må være oppmerksom på hvor du går, for før du vet ordet av det er det plutselig ikke noen bakke å gå på der du hadde tenkt å gå. En rask kikk på et videoklipp fra spillets første minutter viser hva jeg mener.

Gjennom hele spillet ledsages du av en rufsete fortellerstemme (Logan Cunningham), som i praksis kommenterer i sanntid hva du som spiller gjør. Denne måten å fortelle historien og forklare hvordan du som spiller skal gå frem er rett ut mesterlig, og gjør Bastion til et stykke unik spillhistorie den dag i dag.

Musikken i spillet er komponert av Darren Korb, og gir det hele en følelse av postapokalyptisk western. Åpningssangen In Case of Trouble kunne vært snytt ut av Firefly, sangen Build That Wall er ekstremt følelsesladd, mens Brusher Patrol har en langt mer gritty lyd hvor den akustiske gitaren overkjøres av elektrisk gitar og synthlyder. Musikken er minst like mangfoldig som spillet.

Dagens innslag er Slinger's Song. Jeg må ærlig innrømme at jeg er usikker på den eksakte konteksten hvor denne sangen blir spilt, men det betyr ikke så mye i den store sammenhengen. Det er et utsøkt stykke musikk fra et fabelaktig lydspor som akkompagnerer et herlig spill.

Nå får dere ha meg unnskyldt. Jeg fikk en usigelig trang til å gå ut i skauen, fyre opp et bål, dra frem whiskyflaska og sette meg ned med en gitar.

Ingen kommentarer: