fredag, oktober 20, 2017

Musikk-temablogg #20: Terminator 2: Judgment Day

Hver dag i oktober presenterer jeg musikk fra en film, en TV-serie eller et spill/spillserie. Les mer om musikk-temabloggen her.

"Hasta la vista, baby!"

Noen filmer trenger knapt nok nærmere introduksjon. Terminator 2: Judgment Day tør jeg påstå er en av dem.

T2 er sammen med Star Wars: The Empire Strikes Back et eksempel på hvordan en oppfølger faktisk kan forbedre og forbedre originalen på en og samme tid. Effektene i filmen var mesterlige, plottet er meget bra i sin enkelhet, og få filmroller er knapt nok mer ikoniske enn Arnold Schwarzenegger i rollen som terminator-roboten sendt tilbake i tid for å beskytte John Connor.

Spoiler: En stilig tvist i denne filmen er hvordan vi faktisk ikke får avslørt hvem av de to terminatorene som sendes tilbake i tid som er der for å beskytte John Connor og hvem som er der for å ta livet av ham. Det får vi først vite når de to terminatorene møtes i en trang kjøpesenter-gang. Med tanke på hvordan Arnold spiller en slem og ustoppelig terminator i den første filmen, er denne tvisten meget god (men ofte fort glemt). /Spoiler

Uansett, jeg er ikke her for å snakke om filmen, men om musikken. Brad Fiedels musikk er absolutt verdt å merke seg mens man ser filmen, men det er uten tvil åpningstemaet fra filmen som blir husket. Med rette, får vi si. Den metalliske hamringen som runger gjennom det to minutter lange temaet er rett og slett grisetøft, og synthen oser av tidlig 90-tallet.

Dagens innslag er Main Theme from "Terminator 2". For moro skyld kan dere sammenligne den med det originale temaet fra den første Terminator-filmen, bare for å høre hvor mye bedre T2-versjonen er.

Ingen kommentarer: