søndag, oktober 15, 2017

Musikk-temablogg #15: Halo

Hver dag i oktober presenterer jeg musikk fra en film, en TV-serie eller et spill/spillserie. Les mer om musikk-temabloggen her.


"All you greenhornes who wanted to see Covenant up close ... this is your lucky day!"

Det er riktignok ikke så veldig lenge siden jeg satte meg ned for å spille gjennom historien i Halo-spillene for første gang. Likevel skal man ha bodd under en stein de siste femten årene dersom man er spillinteressert og aldri hørt om Halo. Skytespillet bar nesten ene og alene den første Xbox gjennom konkurransen mot PlayStation 2 og Gamecube, og serien har siden den gang vært ensbetydende med Xbox-konsollene for mange.

Selv om jeg ikke spilte meg gjennom historien i Halo-spillene før ganske nylig, har jeg selvsagt kost meg med mang en flerspiller-kamp hos venner og bekjente gjennom årenes løp. Halo var på sitt område noe av det mest revolusjonerende spillbransjen hadde sett, og ikke uten grunn. Fortsatt står originaltrilogien som et eksempel på mesterlig design, innovasjon og en ekstrem evne til nytenkning når det kom til skytespill på konsoll, særlig med tanke på den nevnte flerspiller-delen.

Allerede idet man startet opp det første Halo-spillet, forsto man at dette kom til å bli en opplevelse utenom det vanlige. Årsak: spillets karakteristiske åpningstema av Michael O'Donnell. Stykket, som visstnok ble skrevet på tre timer, har blitt en minst like ikonisk del av serien som Master Chief, Halo-ringene og plasmasverd.

Dagens innslag er dermed Opening Suite fra Halo: Combat Evolved. Stykket eller deler av stykket går igjen i flere deler av originaltrilogien, og har således mange variasjoner av samme tema. Selv om for eksempel Warthog Run fra Halo 3 kommer ganske høyt opp i konkurransen, er det likevel lite som slår originalen.

Ingen kommentarer: