lørdag, oktober 14, 2017

Musikk-temablogg #14: Persona 5

Hver dag i oktober presenterer jeg musikk fra en film, en TV-serie eller et spill/spillserie. Les mer om musikk-temabloggen her.


"For some reason, 'cats turning into buses' is an extremely widespread cognition among the general public."

Det er ikke så altfor lenge siden jeg spilte ferdig og anmeldte Persona 5, et japansk rollespill som uten tvil seiler opp blant årets beste spill, for ikke å si et av sjangerens beste. Persona 5 mestrer på utmerket vis å fortelle en historie satt i det urbane Tokyo, hvor tenåringene du følger virkelig føles som virkelige tenåringer med virkelige problemer i møte med en skitten, korrupt voksen verden.

Det aller meste som kan sies om Persona 5 er positivt, men musikken er noe jeg knapt kan få skrytt nok av. Lydsporet er bare til enhver tid så passende, så funky, så jazzy ... så utrolig kult, rett og slett.

Dette gjør til gjengjeld jobben med å velge ut kun én enkeltlåt fra spillet særdeles vanskelig. Verdige kandidater er åpningstemaet Wake Up, Get Up, Get Out There, den smoothe Beneath the Mask som spiller hver gang du entrer kaféen hvor du bor, kamptemaet Last Surprise, den groovy låta Layer Cake som spilles hver gang du entrer modellvåpenbutikken (modellvåpen vil i metaverset bli til virkelige våpen, siden de ser virkelige ut og dermed blir oppfattet som ekte), eller de kule palasslåtene Price, A Woman, The Whims of Fate og Ark som spiller i bakgrunnen mens du infiltrerer et palass i noens korrumperte hjerte.

Til sist blir det likevel umulig å bare velge én låt, så i dag gjør vi et unntak og lister opp to låter som dagens innslag. Den første er Life Will Change, en låt som spilles av i klimatiske øyeblikk flere ganger i løpet av spillets gang, og som hver eneste gang får meg til å trampe takten med foten. Den andre er Rivers in the Desert, en låt man ikke hører før sent i spillet, men som også spilles av i store og avgjørende øyeblikk. Begge sporene er komponert av Shoji Meguro og fremfør av Lyn Inaizumi. God fornøyelse! Og dersom du eier en PlayStation 4 uten å ha spilt Persona 5, vet du hva du har å gjøre!Ingen kommentarer: