torsdag, juli 30, 2015

Om å slå et slag for Wii U GamePad

Jeg medgir at GamePad-kontrollen til Wii U på ingen måter er den mest ergonomiske eller behagelige håndkontrollen å bruke over lengre tid mens man spiller (den ærefulle tittelen "beste håndkontroll ever" mener jeg fortsatt Gamecube-kontrollen stikker av med). Skal man sitte med Wii U over lengre tid og drive med presisjonsspilling, er det uten tvil Pro Controller som er den beste å bruke.

Likevel vil jeg slå et slag for GamePad-kontrollen. Faktisk vil jeg slå to slag.

Da Nintendo lanserte Wii U, reklamerte de med at GamePad-kontrollen ga deg mulighet til å fortsette spillingen selv om TV-en ble okkupert av andre familiemedlemmer. Nå er det sjelden jeg har opplevd dette, men over det siste året har jeg vært i situasjoner som ikke er altfor ulike. Når man bor trangt og andre i huset behøver fred og ro for å konsentrere seg, har GamePad-kontrollen gitt meg gode muligheter til å spille mer eller mindre som normalt på GamePad-kontrollen. Spilleren får spille i fred, og arbeideren får arbeide i fred uten at det går bilder over TV-skjermen som forstyrrer. Win-win, altså.

Forrige uke kunne jeg dessuten oppdage at GamePad-kontrollen mer eller mindre gjør Wii U-en din til en bærbar konsoll, hvilket er optimalt for hyttelivet. Hytteliv er som kjent ofte uten TV, men dersom man tar med selve konsollen og GamePad-en er TV faktisk overflødig. Så lenge man har strømuttak, kan Wii U-en altså fungere som en hybrid-bærbar konsoll. Velfungerende løsning dersom man ønsker å spille Mario Kart 8 eller Yoshi's Woolly World på hytta fremfor å dra på fisketur. 

GamePad-en er som sagt ikke den mest ergonomiske håndkontrolleren, men jeg vil påstå den er bedre enn sitt rykte.

Ingen kommentarer: