fredag, juni 05, 2015

Om fjerde og siste bok i Vingefjærsagaen

Jeg har ikke tall på hvor mange sider, hvor mange ord og hvor mange tegn det ble til sammen. Alt jeg kan si er at fjerde og siste bok i serien uten tvil var den lengste, og at det var ikke rent lite arbeid som måtte til for å å få satt sammen herligheten.

Men nå er det altså overstått, og forrige uke kunne endelig frukten av innsatsen presenteres.

Forrige uke ble fjerde og siste bok i Vingefjærsagaen endelig lansert. Vokteren og Vargekongen er den siste boka i serien jeg har jobbet med å oversette de siste to årene (jevnt og trutt ved siden av alle andre arbeidsoppgaver, må vite).

Det er moro å kunne si at jeg har vært med på å bringe en fantasy-serie beregnet for barn rundt tiårsalderen og oppover til Norge. Det er også moro å høre responsene fra folk som har plukket opp bøkene og lest dem - enten det er voknse, barn eller voksne sammen med barn. For selv om serien kanskje først og fremst er beregnet på eldre barn, er dette en serie som kan appellere langt oppover i alderstrinnene - ikke helt ulikt Narnia-serien, med andre ord.

Mitt håp og ønske er at serien skal treffe sitt publikum. Jeg håper første bok blir plukket opp og bladd i, og at leserne deretter bare kaster seg over resten. Ikke bare fordi jeg har hatt en finger med i spillet selv, men fordi jeg faktisk synes bøkene er underholdende.

Så blir det spennende å se om oversetterkarrieren fortsetter. I mellomtiden kan jeg senke skuldrene og konsentrere meg om andre prosjekter.

PS: Skulle du tilfeldigvis stikke innom et av de mange kristne sommerstevnene i år hvor Lunde forlag selger sine bøker, er det bare å kikke etter bøkene - det ryktes om en sommerkampanje på de tre første bøkene i serien.

Ingen kommentarer: