fredag, mars 20, 2015

Om en uke i Totos tegn

Det tar sjelden lang tid for meg å snakke om musikk før jeg sporer samtalen inn på Toto. Som en mann med ekstra stor forkjærlighet for 80-tallsmusikk, er det kanskje ikke rart at favorittbandet mitt består nettopp av en samling av L.A.s beste studiomusikere fra akkurat det tiåret.

For sånne som meg er denne uka noe vi har sett frem til en god stund. I dag lanserer gruppa sitt første studioalbum siden 2006. Det er knyttet stor spenning til albumet, og det blir spennende å se hvorvidt en gruppe som har eksistert i over 35 år fortsatt er i stand til å skape noe nytt, unikt, fengende og ikke minst instrumentalteknisk imponerende. Men om fjorårets live-plate og kan være noen form for indikator, tror jeg vi har mye godt i vente.

At denne uka også skulle gi oss en trist Toto-nyhet var derimot ikke forventet, selv om det ikke kom som noen overraskelse. Tidligere bassist i Toto, Mike Porcaro, tapte omsider kampen mot ALS natt til mandag.

Så da står vi der, med en trist Toto-nyhet bak oss og en glad en foran oss. Så får vi se hva albumet inneholder mens vi tenker på Mikes fengende grooves.

Ingen kommentarer: