tirsdag, juli 02, 2013

Om potensielle Super Smash Bros.-figurer (del 3)

Det er ei ny uke, og dermed tid for et nytt innslag i bloggserien Potensielle nye Super Smash Bros.-figurer. Konseptet er enkelt: Jeg presenterer en kandidat jeg mener burde være aktuell for de kommende Super Smash Bros.-spillene til Wii U og 3DS, lister opp egenskapene til figuren og vurderer hvor sannsynlig det er at figuren blir inkludert (ved hjelp av skalaen svært sannsynlig - sannsynlig - lite sannsynlig).

Les også: Om potensielle Super Smash Bros.-figurer (del 1 og del 2)

Denne ukas innslag har nær sammenheng med en av de nye figurene som har blitt annonsert for det kommende SSB-spillet, nemlig Mega Man. Når Mega Man først har blitt introdusert, ville vært for ille dersom han skulle herje alene på arenaen. Han må ha en gammel kjenning som han kan bryne seg med eller (mest sannsynlig) mot. Hva med en gammel erkefiende, for eksempel? Si derfor hei til:


Dr. Wily
Første opptreden: Mega Man (1987)

For Mega Man-spillere blir ikke opplevelsen den samme dersom man ikke får kullkaste de nyeste onde planene til den brilliante og onde vitenskapsmannen Dr. Wily. Greit nok, planene hans er stort sett bare er variasjoner av en og samme plan, men man kan ikke klandre mannen for manglende pågangsmot og ambisjonsnivå. En viss kreativitet når det kommer til å bygge nye Robot Masters har han også, for ikke å snakke om at Wily har en utrolig arbeidskapasitet når det kommer til å bygge en robothær bestående av alt fra små roboter som kun består av føtter og en arbeidshjelm til gigantiske drager og dinosaurer (for ikke å glemme Yellow Devil MK-II som dukker opp i introduksjonstraileren til spillet). Hvordan den gode (eh, unnskyld, onde) doktor får tid til å bygge alt sammen er et aldri så lite mysterium.

Kort sagt: Tenker man Mega Man, tenker man fort også på Dr. Wily. En gjesteopptreden fra ham hadde derfor ikke vært å forakte. At andre gjesteopptredener ikke nødvendigvis har medført at deres venner eller fiender har dukket opp i spillet, er derimot en faktor vi må ta med i betraktning når vi regner på sannsynligheten for Wilys opptreden.

Egenskaper
Ulempen med å inkludere Dr. Wily som spillbar figur i SSB, er at han sjelden står i kryssilden selv. Til det har han tross alt en hel hær av roboter til å gjøre jobben for seg. Vi har med andre ord til gode å se Wily i aksjon på egenhånd.

Her kan man selvsagt løse problemet med å kjøre en linje tilsvarende Pokémon Trainer i SSBB, hvor treneren selv står i bakgrunnen og kaster nye pokémon ut i kamp ved hjelp av diverse knappekombinasjoner. Med en stor robothær og et solid antall Robot Masters mangler det ikke akkuruat med muligheter på denne fronten.

Skulle nå Wily bli nødt til å slåss på egen hånd, regner meg at han vil stille med et rikt arsenal av teknisk avanserte våpen av ett eller annet slag. Alternativet måtte være at han har samlet sammen deler fra sine mektigste Robot Masters, slik at han kjemper ikledd den ultimate kampdrakten. Å kaste ham ut av ringen vil i tillegg bli svært vanskelig, ettersom vi tross alt snakker om mannen som pleier å flykte fra Mega Man i en irriterende UFO (som har selvsagt har lett tilgjengelig under en SSB-kamp).

Wily er først og fremst en figur som er lett å tenke burde vært med, men som det nok vil være vanskelig å inkludere rent praktisk sett. Andre figurer fra Mega Man-universet melder seg umiddelbart som mer sannsynlige og lett gjennomførbare, slik som Proto Man eller Bass. Samtidig hører Mega Man og Dr. Wily såpass naturlig sammen at doktoren er den jeg personlig helst vil se i SSB.

Konklusjon: Svært sannsynlig  - sannsynlig - lite sannsynlig.

Ingen kommentarer: