fredag, juni 28, 2013

Om potensielle Super Smash Bros.-figurer (del 2)

Det er tid for å fortsette runden med spekulasjoner. Nærmere bestemt skal vi spekulere nærmere på hvilke nye figurer det kan være sannsynlig at vi ser i de to kommende Super Smash Bros.-spillene fra Nintendo.

Les også: Om potensielle Super Smash-figurer (del 1 m/prolog)
 
Denne gangen vil jeg at dere skal hilse på:


Chrom
Første opptreden: Fire Emblem: Awakening (2013)


Farvel til Ike. Si hallo til Chrom.

På samme måte som Roy ble byttet ut med Ike for å promotere de nyeste spillene i Fire Emblem-serien, tipper jeg at Ike denne gangen vil bli byttet ut til fordel for Chrom, som for tiden er aktuell med det brilliante 3DS-spillet Fire Emblem: Awakening. Vi har blitt vant til å se Fire Emblem-figurer i SSB, men samtidig tror jeg ikke er det er plass til flere enn to.

Så, hvorfor tror jeg at Ike forsvinner til fordel for Chrom, og ikke Marth? Slik jeg ser det, har det med egenskapene å gjøre.

Egenskaper
Forskjellene mellom Ike og Chrom vil ikke være altfor store. Begge er forholdsvis muskuløse unge menn med forkjærlighet for å svinge store sverd ment for tohåndsbruk med bare én arm. Nå kan man alltids diskutere om Chroms sverd Falchion er et tohåndssverd, men i mine øyne ser det ut som et sverd som ikke er ment for å svinge med bare én arm. Dette blir i det minste tydelig når man sammenligner med Marth, som har et tynnere, mer rapier-lignende våpen som er lettere å håndere med én arm. (Det skal her nevnes at Marth får Falchion utover i det første Fire Emblem-spillet, men SSB-designet hans spiller tydeligvis på våpnene han bruker før dette punktet).

Sammenlignet med Marth blir Chrom derfor en figur som satser på styrke og tyngde, og som ofrer fart og mobilitet til fordel for kraft. Han vil ha de samme pareringsmulighetene som Marth, Roy og Ike, men hvorvidt han vil ha de kjappe sidekombinasjonene til Marth og Roy eller erstatningsangrepet til Ike er ikke godt å si. Ettersom Chrom virker hakket mindre muskuløs enn Ike og Falchion virker som et lettere sverd å håndtere enn Ragnell, tipper jeg at han kommer til å overta sidekombinasjonsangrepene til Marth og Roy.

Hva slags Final Smash kommer Chrom til å ha? Igjen blir det her snakk om vill gjetning. Jeg håper det blir hakket mer inspirert enn Ikes Final Smash, som bare var en hel haug med hack'n'slash mot en stakkars motstander. Hva med å tilkalle sterke soldater fra hæren din for assistanse? Hva med å tilkalle My Unit, spillerens egen avatar i Fire Emblem: Awakening, for å servere en solid porsjon deng til motstanderne? Her er det ikke umulig at det kan bli litt forskjeller mellom Wii U- og 3DS-utgaven, hvor 3DS-spillere kan importere My Unit fra sin lagringsfil i FE:A for deretter å bruke den i SSB. Vill spekulasjon, men det er lov å håpe.

Konklusjon: Svært sannsynlig - sannsynlig - lite sannsynlig.

Ingen kommentarer: