tirsdag, juni 25, 2013

Om potensielle Super Smash Bros.-figurer (del 1 m/prolog)

For tiden kjører jeg en bloggserie på Gamereactor-bloggen kalt "Potensielle Super Smash-figurer." For de interesserte lesere følger herved første del av bloggserien inkludert en forklarende prolog.


Prolog
Nintendo vist oss de første glimtene av det kommende Super Smash Bros.-spillet til 3DS og Wii U. Som gammel SSB-fan var gleden hos meg stor, men den var nok enda større da de annonserte Mega Man som ny spillbar figur. Mega Man begynte tross alt sin karriere på NES, og selv om han er en Capcom-figur har jeg derfor lenge tenkt at barndomshelten min hører naturlig hjemme i serien.

(Hva angår inkluderingen av Villager fra Animal Crossing og Wii Fit Trainer, skal jeg ikke si så mye akkurat nå...)

I kjølvannet av E3-messen og annonseringen av det kommende SSB, har jeg lyst å forsøke meg på et eksperiment, ikke rent lite inspirert av et tilsvarende konsept på spillsiden Kotaku.

I tiden fremover vil jeg forsøke å lage en bloggserie med minst én ukentlig post hvor jeg lister opp en potensiell kandidat til SSB-serien. Dette vil selvsagt være ren spekulasjon fra min side, ettersom jeg ikke vet mer enn dere hva Nintendo planlegger. Men altså: Jeg presenterer en kandidat som hadde vært moro å se i SSB, prøver å tenke ut hvordan figuren ville fungere i et SSB-spill og vurderer hvor sannsynlig det er at figuren blir inkludert (ved hjelp av skalaen svært sannsynlig - sannsynlig - lite sannsynlig).


Veteraner
Persongalleriet i SSB har bare økt jevnt og trutt. Det første SSB-spillet, som langt på vei egentlig bare var et prøveprosjekt, hadde 8 grunnfigurer og 4 opplåsbare. SSBM til Gamecube hadde totalt 26 figurer, mens SSBB til Wii hadde svimlende 37 figurer. Likevel er det ikke slik at alle som har blitt inkludert med årene har fått bli med videre. I overgangen fra SSBM til SSBB forsvant figurer som Mewtwo, Roy, Pichu og Dr. Mario. Det er derfor naturlig å tenke at ikke alle vil overleve overgangen fra SSBB til SSB4.

De figurene vi har fått bekreftet så langt av veteranene er: Mario, Link, Samus, Fox, Pikachu, Donkey Kong, Bowser, Kirby og Pit. Det interessante med den første traileren vi har fått se i forbindelse med E3-messen, er at en av veteranene som har vært med siden begynnelsen av, Yoshi, ikke har vært å se. Betyr dette at Yoshi er ute? Sannsynligvis ikke. Med tanke på at Yoshi har hatt en særegen kampstil og at ingen andre figurer fra Yoshi's Island-spillene har vært spillbare, tror jeg at Yoshi fremdeles vil være en spillbar figur.

I den grad noen blir erstattet, tror jeg dette blir for å promotere nyere installasjoner i Nintendo-serier. Ett eksempel på dette er hvordan Roy ble erstattet av Ike for å representere Fire Emblem-serien - ettersom Ike var en helt fra seriens spill til Gamecube og Wii, ble det naturlig å inkludere ham som spillbar rollefigur. Dette kan vi nok regne med også denne gangen. Et annet eksempel er Lucario fra Pokémon, som erstattet Mewtwo fra SSBM.

Tredjepartsfigurene Snake og Sonic tror jeg også er usikkerhetsmoment. Sonic er sannsynligvis med videre, med tanke på at pinnsvinet etterhvert har blitt stadig oftere assosiert med Nintendo-maskiner og serier (tenk bare Mario & Sonic-spillene eller de tre Nintendo-eksklusive kommende Sonic-spillene). Jeg er derimot svært usikker på om Snake går videre...

Det er også enkelte figurer i SSBB jeg ikke ser for meg gå videre, rett og slett fordi jeg mistenker at de ikke er populære nok. R.O.B. tror jeg er en slik figur - unik og interessant nok, men likevel et engangstilfelle. Lucas fra Earthbound-serien tror jeg også gå ut - han er for lik Ness i spillestil, noe som betyr at figuren enten bør endres drastisk eller skiftes helt ut. Jeg mistenker også at en av Kirby-figurene Meta Knight og King Dedede kan forsvinne. Pokémon Trainer tror jeg vil forbli i en eller annen form, men det er slettes ikke umulig at han vil ta i bruk andre Pokémon denne gangen (f.eks. Starter Pokémon-alternativene fra kommende Pokémon X og Y). Zero Suit Samus håper jeg går videre, men også dette blir spennende å se.

Er det så noen jeg håper går ut? Vel, her er vi mer inne på personlige preferanser, men joda, det er noen figurer jeg gjerne ser for meg vi kan klare oss uten. Jigglypuff er en slik en - et morsomt alternativ til Pikachu i det første SSB, men fremdeles en av seriens mest obskure og ubrukelige figurer. Jeg er også veldig usikker på hvor godt Olimar fungerte i SSBB, men jeg tror likevel at han kommer til å forbli på grunn av satsningen på Pikmin 3. Mr. Game & Watch er interessant nok som figur, men jeg er faktisk usikker på om han også går videre.

A new challenger has arrived
Da er premissene ferdiglagt for å presentere den første potensielle nye spillbare figuren i de kommende Super Smash Bros.-spillene. Vi begynner serien med den mest åpenbare figuren.


Mii
Første opptreden: Wii-konsollen (2006)
Å tenke seg Nintendo etter 2006 uten Mii er nesten utenkelig. De små, selvlagte avatarene har fulgt Nintendos maskiner siden Wii ble introdusert på markedet i 2006. Senere har vi også kunnet spille med dem på Wii U og 3DS, og har blitt en sentral del av Nintendos ansikt utad.

Mii har allerede gjort sitt inntog i etablerte Nintendoserier som Mario Kart, og har dessuten gjort det sterkt i "egne" serier som Wii Sports, Wii Music og Nintendoland. Det ville derfor ikke vært noen overraskelse om Mii blir inkludert i SSB.

Egenskaper
Hvilke egenskaper Mii vil ha er vanskelig å si. Fordi hver Mii er individuelt designet av den enkelte spiller, ofte som et selvportrett av spilleren selv, vil også ønskene og kravene til hvordan en Mii skal fungere være forskjellige. Det enkleste ville være om man delte Mii-ene opp i tre vektklasser, på samme måte som man valgte å gjøre det i Mario Kart 7, og tildele dem egenskaper basert på vektklassen. I så måte kunne man for eksempel operert med tre vektklasser - lett, medium og tung - og gitt dem standardangrep basert på bevegelsene til én etablert representant for hver klasse - Ness, Mario og Bowser, for eksempel.

Spesialangrepene er heller ikke lette å forestille seg for en Mii, men dersom jeg skal spekulere, ville det vært naturlig å tenke at Mii henter spesialangrepene sine fra de etablerte seriene. Det kan være snakk om sportsutstyr fra Wii Sports eller diverse våpen++ fra Nintendoland. Det ultimate her ville selvsagt være å få lov til å designe spesialangrepene selv, men det er nok lite sannsynlig.
Det er ikke helt lett å se for seg hvordan Mii vil fungere i Smash-sammenheng. Men at figuren vil være ønsket av Nintendo i serien, tror jeg ikke er urealistisk. Det kan tenkes at man ser for seg Villager fra Animal Crossing som en form for erstatning, men jeg tror likevel at det er plass til dem begge.

Konklusjon: Svært sannsynlig - sannsynlig - lite sannsynlig.

Ingen kommentarer: