mandag, april 08, 2013

Om livet, sånn generelt og spesifikt

Det går som regel ganske lang tid mellom hver gang jeg blogger om livet på sånt generelt plan. Men de neste ukene er det en del endringer i vente, og da kan det være godt å oppsummere litt for de interesserte.

La oss ta det fra begynnelsen: I tiden etter Fjellhaug har jeg jeg vært innom mangt og mykje. Praktikum ved Menighetsfakultetet ble en kort affære for min del, og ved semesterstart fant jeg ut at jeg var såpass studielei at dette ikke var særlig interessant likevel. Dermed ble det å kaste seg ut i arbeidsmarkedet, og når man kaster seg ut i arbeidsmarkedet på den måten gjelder det å ta til takke med det man får av arbeid.

På forhånd hadde jeg takket ja til et midlertidig 40%-engasjement i Messiaskirken, menigheten jeg vanligvis går i her i Oslo. Engasjementet her var i bunn og grunn å fungere som en kontormedarbeider med alt det innebærer av administrative oppgaver. Men 40% er ikke nok for å holde hjulene i gang, og kontrakten for dette engasjementet gjaldt uansett bare frem til 1.februar. Dermed måtte det noe mer til. Løsningen ble todelt: 20% hos Damaris, en organisasjon tilknyttet NLA Gimlekollen (tidligere kjent som Mediehøgskolen Gimlekollen) som arbeider med kryssfeltet populærkultur og livssyn, pluss 40% på den lokale Rema 1000. Om ikke annet har dette betalt regningene.

Så, i februar gikk kontrakten med Messiaskirken ut og deler av hverdagen åpnet seg for nye engasjement. Tilfeldigvis fikk jeg en telefon fra butikken Neo-Tokyo, som selger Japan-relaterte produkter og haugevis med effekter tilknyttet manga, anime og spill. Det ble ikke mer enn en 10% stilling, men moro er det lell. Samtidig fikk jeg også tilbud fra Lunde forlag, forlaget tilknyttet NLM, om å oversette en fantasybok jeg vurderte for dem i jula. Kontrakten på dette er nylig underskrevet, og blir et prosjekt jeg skal jobbe med i tiden fremover.

Men tiden med småjobber begynner nå å gå mot slutten. For i mars fikk jeg jeg tilbud fra Fjellhaug Utdanningssenter om et 20% engasjement i forbindelse med opptaket av nye studenter. Denne stillingen økte imidlertid uka etterpå til et 100% vikariat i studieadministrasjonen. Dette har jeg da takket ja til, og fra 1.mai av vender jeg dermed tilbake til Fjellhaug, men denne gangen som ansatt. Man kan vel nesten si at ringen er sluttet. Dermed blir det slutt på alle de andre deltidsjobbene rundt omkring, med unntak av oversettelsesarbeidet som jeg kommer til å putle med i de små kveldstimer i månedene fremover.

Så, for de av dere som måtte lure på hvordan hverdagen min ser ut for tiden: Nå har dere fått en liten oversikt.

2 kommentarer:

Hallvard N. Jørgensen sa...

Gratulerer med ny jobb! Fint å høyre. Talast på hebr-gruppa i kveld.

Johanne sa...

Fjellhaug har gjort et kupp! :)