fredag, desember 23, 2011

Om Festivus

Også i år, som i fjor, markerer vi lille julaften her på bloggen med å snakke om Festivus. Det er tross alt greit å vise at man respekterer dem med behov for å feire andre festiviteter enn folk flest.

Festivus er et Seinfeld-fenomen. Her forklares det at Festivus er en religiøst uavhengig høytid for alle de som er lei av julas kjas og mas og som ønsker en egen høytid fritatt for alle disse forpliktelsene. Ikke overraskende er det Frank Constanza, Georges far, som fant opp denne høytiden da George var liten (og som blant mange andre faktorer forklarer en god del om Georges personlighet).

Det er mange måter å feire Festivus på. Her er bare noen av ingrediensene:

  • Stua skal dekorerer med en aluminiumspåle istedenfor et tre. Den beste løsningen er derfor å dra en lyktestolpe inn i stua.
  • Før Festivus-måltidet inntas skal man gå gjennom en runde med The Airing of Grievances, hvor alle som sitter rundt bordet skal fortelle den enkelte som sitter til bords hvordan vedkommende har skuffet han/henne i løpet av året som har gått.
  • På ett eller annet tidspunkt må man også gjennom The Feats of Strength. I Constanza-familien foregår dette som regel i form av bryting.
  • Hendelser som lett lar seg forklare på en naturlig, rasjonell måte beskrives som Festivus-mirakler.

A happy Festivus for the rest of us!

1 kommentar:

Toralf sa...

Og eg som trudde eg kunne alt om Seinfeld-universet...