mandag, oktober 31, 2011

Om Umberto Eco og renslighet

Det er ikke ofte man ler høyt av en pensumbok. Men så er det heller ikke hver dag man har pensumbøker skrevet av selveste Umberto Eco, med forord av Thomas Hylland Eriksen. Da kan det foregå slik når det snakkes om det visuelle oppsettet på en masteroppgave:

Som du har sett er det ikke nødvendig å sette punktum etter overskrifter. På samme måte er det god skikk å sette opp numrene til høyre og ikke til venstre, med andre ord slik:
  1. En
  2. To
  3. Tre
  4. Fire
  5. Fem
  6. Seks
  7. Sju
  8. Åtte
  9. Ni
  10. Ti
og ikke slik:
...
7. Sju
8. Åtte
9. Ni
10. Ti

Det samme gjelder for romertall. Er dette en finesse? Nei, enkel renslighet. Hvis slipset ditt er skjevt så retter du på det, og heller ikke en hippie liker å ha dueskitt på skuldrene.

Det å lære seg å skrive en masteroppgave kan bli morsommere enn først antatt. Håper masteroppgaven viser seg å bli like underholdende (boka heter forresten Kunsten å skrive en akademisk oppgave, hovedoppgave og masteroppgave for de som måtte være interesserte).

Følg med videre for flere innblikk i masteroppgaven og hva den kommer til å inneholde!

1 kommentar:

Jorid sa...

Ah. "Kunsten å skrive en akademisk oppgave"! Leste den i høst og humret for meg selv på lesesalen. Selv om den er totalt utdatert på noen punkter, er det en virkelig anbefalt bok!

...jeg må få skaffet meg den selv snart