fredag, oktober 07, 2011

Om nyttige nettsteder

Jeg er en mann som liker å holde orden på livet mitt. En del av det å holde orden betyr å ha oversikt. Den beste måten å ha oversikt på er i mine øyne å lage lister. Noen vil kanskje påstå at det blir litt vel mye alá hovedpersonen i Naiv. Super, men faktum er at jeg liker lister som viser meg hva jeg skal gjøre, hva jeg planlegger å gjøre og som kan hjelpe meg i planleggingsstadiet.

I det siste har jeg oppdaget flere nettsteder som hjelper meg med nettopp slike lister. Noen av dem har jeg brukt over lengre tid, mens andre er temmelig ferske for meg.

  • My Anime List: Denne siden har jeg brukt i et par år nå, og er en temmelig oversiktlig side for den som er glad i anime. Her kan man sette opp en liste over animeserier og -filmer en har sett, sette karakter på dem, lese brukeranmeldelser og få tips til andre serier som kan være av samme kaliber. Hver serie rangeres også etter brukerpopularitet og gjennomsnittskarakter. I tillegg forteller serien deg hvor mye tid du har brukt tilsammen på alle seriene du har sett (en funksjon som kanskje ikke alle er like glad i...).
  • How Long to Beat: Denne siden oppdaget jeg for rundt en måned eller to siden, men har blitt et svært nyttig verktøy for meg. På siden kan man slå opp hvor lang tid det tar å gjennomføre et spill. Her opereres det med forskjellige kategorier, som bl.a. Speedrun, Main Story og Completionists. For sånne som meg, som har noen uspilte spill liggende i spillbunken, kan denne siden være praktisk for å få et cirka-estimat på hvor lang tid det vil ta å spille spillet. Dette kan særlig være nyttig når man skal begynne på et gammelt spill i påvente av noen av høstens store nyheter.
  • I Check Movies: Så å si alle filminteresserte med internettilgang har hørt om IMDb (Internet Movie Database). Og selv om jeg liker IMDb svært godt (ikke minst Android-appen deres), så savner jeg noen ganger større bredde i karakterspekteret og toppfilmlistene deres. På I Check Movies har man tilgang på flere av verdens største, beste og mest populære filmlister. Men sidens fremste oppgave er å gi deg muligheten til å krysse av filmer du har sett på disse listene. Ettersom man har tilgang på all verdens mulige filmlister (f.eks. o store kritiker Roger Eberts liste over de mest severdige filmene) får man et større spekter av filmer enn det man gjerne får på IMDb, noe som ikke minst blir tydelig når det gjelder eldre og/eller internasjonale filmer (takk til Svein Jarle som introduserte meg til nettsiden for et par uker siden).
Har du tips til tilsvarende nettsteder som du verdsetter og som du synes er nyttige, er det bare å nevne dem i kommentarfeltet nedenfor.

4 kommentarer:

Helge Pettersen sa...

Kan anbefale:

http://www.reddit.com/r/reddit.com/comments/guktv/after_5_years_of_surfing_reddit_these_are_my/

http://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/g8jiq/reddit_whats_a_littleknown_site_you_think/c1lsokv

Christer van der Meeren sa...

Takk for iCheckMovies! Du som er Angmar, regner jeg med?

Ingar T. Hauge sa...

Bur of course I am :-)

Sara sa...

Bokelskere.no er ei fin tilsvarande side for bøker, viss du er bokelskar då!