lørdag, juli 30, 2011

Om ferielektyre

Å komme tilbake fra Japan-ferie er selvsagt ikke bare-bare. Det er mye som skal stilles om etter å ha krysset så mange tidssoner. Døgnrytmen er trolig det enkleste å omstille. Apetitt-rytmen er derimot en helt annen - man går jo og er sulten til enhver tid på døgnet.

Men alt i alt er det selvsagt også litt koselig også å komme tilbake til gamlelandet og treffe familien igjen. At deler av denne ferien tilbringes på ei hytte, langt unna alt som kan minne om sivilisasjon og kontakt med omverdenen, er naturligvis en del av denne sjarmen. Om ikke annet gir slike hytteopphold (og ferier generelt) deg et ypperlig påskudd til å lese all den litteraturen du så lenge har tenkt å lese, men enda ikke har rukket igjennom.

I sommer har jeg hovedsaklig beskjeftiget meg med George Martins fantasyserie A Song of Ice and Fire. Første boka kjenner nok mange igjen etter å ha kost seg med vårens store TV-serie Game of Thrones. Femte boka ble sluppet 12.juli, noe som gav meg den perfekte anledning til å begynne på serien i vår. Lettleste er bøkene også, og det har ikke tatt meg mer enn halvannen måned å komme gjennom de fire første bøkene. Er jeg heldig rekker jeg trolig også gjennom femte boka, A Dance with Dragons, før skolebenken atter kaller meg tilbake. Målet om å få lest noe av en av mine favorittforfattere, Umberto Eco, i løpet av sommeren ser det dessverre tynt ut for. Men det er fremdeles tid til å varme opp med Rosens navn eller Foucoults pendel før hans nye bok kommer ut i november...

Ingen kommentarer: