mandag, april 25, 2011

Om bekreftelse av "Wii 2"


2011 har så langt ikke vært Nintendos store år. Vel å merke har de gitt ut en ny håndholdt konsoll med imponerende 3D-effekt, men storspillene har latt vente på seg. I tillegg melder BBC idag at Nintendos forrige forretningsår viste en inntektsnedgang på hele 66%.

Derfor er det kanskje ikke så rart at Nintendo har valgt dette tidsrommet til å annonsere det som ryktene har sirkulert rundt de siste ukene: Kommer Nintendo snart med en ny hjemmekonsoll? En Wii 2, om du vil?

Eurogamer melder at svaret som kom idag fra Nintendo er: Ja, i 2012.

Det er få spesifike detaljer som ligger klart, men noe vet vi:

* Maskinen har kodenavnet Project Café. Det er ingen garanti for at "Wii" kommer til å bli inkludert i det endelige navnet.

* En testbar modell skal være klar til E3-messen 7.-9.juni.

* De grafiske mulighetene skal være bedre enn dagens muligheter på Playstation 3 og Xbox 360, og maskinen støtter HD (det skulle da bare mangle).

* Bevegelseskontroller vil angivelig fremdeles være en sentral del av kontrollsystemet.

* I tillegg til det Wiis bevegelseskontrollsystem vil Project Café ha en ny håndkontrolltype som kombinerer en mer klassisk håndkontroll med en 6,2-tommers skjerm (her strømmer assosiasjonene til Dreamcast på fortere enn jeg rekker å si "SEGA").

* Nintendo vil med dette mest sannsynlig få opptil to års forsprang på Sony og Microsoft, som ifølge Kotaku tidligere har annonsert at de ikke vil slippe noen nye hjemmekonsoller før tidligst 2014.

Så er spørsmålet vi sitter igjen med: Hva skal man si til dette? Kan Project Café bli maskinen som skal vinne hardcore-spillerne tilbake til Nintendo? Vil Nintendo med dette pløye terrenget for konkurrentene, som kan komme etter med bedre og billigere maskiner? Eller er konsollen et unødvendig element i en spillbransje som blir stadig mer digitalisert og forkaster fysiske medier? Interesting, this is.

3 kommentarer:

Christer sa...

Jeg gleder meg i alle fall.

Hva mener du med «spillbransje som forkaster fysiske medier»?

Espen sa...

"De grafiske mulighetene skal være bedre enn dagens muligheter på Playstation 3 og Xbox 360"... dette er interessant da Nintendo ikke akkurat er kjent for å ha den beste grafikken på markedet.

Ikke at det har gjort noe når jeg sitter og koser meg med Zelda og Mario, men, ja. Interesting.

Ingar T. Hauge sa...

Zelda og Metroid i HD? For ikke å snakke om Super Smash Bros. eller noen gamle klassikere i HD-restaurert utgave? Byr ikke meg imot.

Med at spillbransjen "forkaster fysiske medier" tenker jeg på at spillbransjen i større grad dropper fysiske mellomledd og enheter. Jo mer som lar seg digitalisere i en samleenhet, jo bedre. PC-spillsalget beviser dette, ettersom dette nå til dags stort sett skjer digitalt. Dersom tjenester som OnLive også slår igjennom, vil dette bare stadfeste fenomenet ytterligere. Spørsmålet er derfor: Går vi i 2012 inn i den siste konsollgenerasjonens tidsalder?