mandag, februar 14, 2011

Om en Grammy-vinner

De skarpsindige av dere med god hukommelse husker kanskje et innlegg jeg skrev i desember, hvor jeg viste til at for første gang i historien har en låt skrevet for et dataspill blitt nominert til Oscar. Låta jeg refererte til var Christopher Tins Baba Yetu fra PC-spillet Civilization IV, hvor teksten er intet ringere enn Fader Vår på swahili.

I natt norsk tid ble årets Grammypriser delt ut. Og Christopher Tin kan med dette kalle seg historisk. Han er komponisten bak det første dataspill-musikkstykket som har vunnet en Grammy, nærmere best innenfor kategorien Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalists.

Dermed er det bare å gratulere Christopher Tin og ikke minst Sid Meier, mannen bak Civilization-spillene, med seieren. Og når et seks år gammelt musikkstykke vinner en Grammy flere år etter sin utgivelse, kan man stille seg spørsmålet: Er det snart på tide med en ny kategori innenfor Grammy, "Best Video Game Musical Piece"?

Kilde: Kotaku

3 kommentarer:

Andreas sa...

Vel fortjent. :)

Ingar T. Hauge sa...

Så sant, så sant. Men også veldig mange andre bidragsytere innenfor spillmusikken burde hedres med en Grammy. Hvorfor ikke legge til en ny kategori? Det finnes jo tross alt bare 109 av dem fra før av...

Espen sa...

Ja, det er vel fortjent. :)
Og den kategorien burde virkelig legges til.