torsdag, januar 13, 2011

Om et legendarisk baseballøyeblikk fra 1985

At bloggeaktiviteten har sunket igjen den siste tiden, skyldes ganske enkelt studiestart. Slike ting har ofte en tendens til å sluke det meste av oppmerksomheten, og når ikke skolen gjør det er det alltids trivelig å treffe venner og kjente igjen for en lengre prat. Eventuell resterende fritid går med på pianoøving, trening, GameReactor-arbeid (les: spill) og Tintin (igjen takk til broder Harald for en svært underholdende julegave).

Jeg reflekterte tidligere over hvor lite overgangen fra ett år til det neste betyr for meg. Men noen lyspunkt er det da. Et nytt år betyr f.eks. en ny baseballsesong i Japan, og Tigers-fan som jeg er lever jeg i forgjeves tro på seier i Japan Series for Tigers. Statistikken taler derimot ikke i vår favør: Tigers har i sin 75-årlange levetid kun vunnet ligaen en eneste gang, og det var i 1985.

Likevel lever man i tro og håp om at 1985 kan gjentas, slik som i følgende videoklipp. I klippet ser man et av historiens største Tigers-øyeblikk, i en av 1985-sesongens første kamper mot erkerivalen Giants. Førstemann på klippet er R.Bass, som kan ta mye av æren for at Tigers vant i 1985 og fremdeles regnes som God of Tigers. Videoen viser hans første homerun i 1985-sesongen.

4 kommentarer:

Loff sa...

Men han er jo på en måte en slags indirekte grunn til at Hanshin ikke har vunnet siden...kanskje.

Urban legend.

Ingar T. Hauge sa...

Det er heller Colonel Sanders som forbindes med Tigers og urban legends. Den såkalte Curse of the Colonel var lenge grunnen til at Tigers aldri vant Japan Series igjen...påstod man. Men etter å ha funnet statuen igjen i elva i 2009(?), nesten 25 år etter at den ble hevet oppi der, har Tigers fremdeles ikke vunnet. Dermed er det nok mange årsaker inne i bildet, direkte og indirekte...

Loff sa...

Joda...men itte ka eg har hørt så blei an (Colonel Sanders)heve på sjøen i feiringå av gullet i -85.

Då arrangerte nokon ei hending der ein ropa opp spelarnavnet på alle frå vinnarlaget; fortløpande hoppa ein "lookalike" på sjøen til stor jubel frå frammøtte. Det næraste ein fant ein lookalike til(smålubben) kviting med skjegg var ei plaststatue av KFC's kjente grunnleggjar og symbol...

Ergo. Indirekte.

Ingar T. Hauge sa...

Sant nok. Vill feiring har som regel liten rot i rasjonell begrunnelse. At det var en viss aldersforskjell mellom Bass og Sanders på den tiden så ikke ut til å bry Tigers-fansen noe særlig.