onsdag, desember 15, 2010

Om anbefalt lesning

Hjemmeeksamen i hermeneutikk er for tiden et faktum, og undertegnede sitter og stamper med en oppgave som viser seg betrakelig vanskeligere enn først antatt. Noen lange blogginnlegg blir det dermed ikke å skimte fra min side, men da er det godt å se at internett er fylt med annet godt lesestoff:

  • Fjellhaug-stormester Kenneth Bakken har alltid vært en viktig bidragsyter til blogosfæren, og de to siste innleggene hans er av særdeles god kvalitet. Lesestoff om styrke i svakhet og kulturnytelse er herved anbefalt.
  • Tidligere Magnifive-trommist Yngve Giljebrekke formulerer noen tanker om lovverkets tendenser de siste 40 årene sett fra en kristen-konservativs ståsted. Ikke de tanker folk flest ville forventet, kanskje, men ikke mindre interessant.
  • Den israelske venstresidige avisa Haarets gir et innenfra-perspektiv i Midt-Østen som ofte ikke kommer frem verken hos NRK, BBC eller andre vestlige medier. Israels syn på WikiLeaks-oppstyret de siste ukene er ikke noe nytt for enkelte av oss (som fikk et fint seminar om dette for nesten to år siden), men for folk flest vil dette være både nytt, spennende og sjokkerende. Artikkelen om Irans betydning for Midtøsten-problematikken finner du her.
  • (Relativt) nygifte fru Silje Ydstebø blogger jevnt og trutt om så mangt, og den par-uker-gamle posten om mangelen på motivasjon i eksamenstider har svært høy gjenkjennelsesfaktor. Les og bli klok.
  • Den Tvilsomme Humanist har lenge skrevet og fabulert i bloggenes verden, og har nå opprettet en ny og mindre formell blogg. Hans innlegg om nordmenns syn på USAs syn på oss (og ikke minst pressens syn på nordmenns syn på USAs syn på oss) kan man bare nikke erkjennende til. Les.
  • For de som har god tid og interessert i å lese om teologi, pedagogikk samt mangt og mykje er Hallvard en ivrig blogger innenfor alle temaene. Ta en kikk.

Selv går jeg nok i en slags dvalemodus frem til ferien begynner mandag ettermiddag, men folk er alltid velkommen til å komme med ønske-tema om de vil det.

1 kommentar:

Christer sa...

Kulturnytelse var et fint innlegg =)