lørdag, november 20, 2010

Om tilgodelappens problem

Jeg har et lite problem. Sant å si vet jeg ikke om det kan kalles et problem, men det er ihvertfall noe som jeg går og grunner på om dagene. Saken er nemlig den at jeg har en tilgodelapp på Outland på ca. 700 kr. At jeg har muligheten til bruke litt penger på Outland er jo selvsagt bare fornøyelig. Problemet er heller av motsatt karakter: Jeg vet ikke hva jeg skal bruke dem på. Det er så mye å velge iblant.

Så hva synes dere? Hva bør de 700 kronene gå til innkjøp av i en Outlandbutikk (å få selve pengene er dessverre ikke mulig)?

Brettspill er forsåvidt aktuelt, og da særlig Ticket to Ride, ettersom verken Per Olav eller jeg eier et eksemplar. Stilige og unike brettspill er dessuten et av Outlands sterkeste sider i forhold til andre butikker.

At tegneserier også er et spesialfelt for Outland er jo ikke til å komme unna. Her kan jeg f.eks. bruke pengene på å begynne å kjøpe noen Star Wars-tegneserier som jeg har sett lenge på, slik som The Old Republic-seriene.


Men engelsk-språklige tegneserier får man både billigere og enklere tak i over nettet. Hvis jeg skal tenke i bane av tegneserier, er det nok mer strategisk og økonomisk å tenke norsk-oversatte serier. Her kan f.eks. Peter Madsen friste med den nylig samlede Valhall-tegneserien. Nå vil ikke 700 kr strekke til, men det blir en fint startkapital.
Om jeg skulle ha satset på noe hvor pengene strekker til, er Hall of Fame-serien i Donald ideell. Nå tenker jeg nok ikke å samle alle bøkene i serien - det blir fort både for dyrt og for plasskrevende. Derimot har jeg lenge hatt lyst å kjøpe bøkene i serien hvor Don Rosas historier er samlet. Han er jo tross alt en inspirerende forfatter...
Bøker går det også an å kjøpe på Outland, selv om dette faller litt under samme kategori som engelskspråklige tegneserier. LIkevel må jeg innrømme at prak7tutgaver med vakre illustrasjoner av klassikere som Miltons Paradise Lost og Edgar Allan Poes samlede verker hadde tatt seg godt ut i bokhylla, samtidig som det hadde vært underholdende lesing.

Forslag og stemmer mottas med takk.

1 kommentar:

HelgeB sa...

Etter min mening, er spill en fornuftig ting å bruke Outland-penger på. De er for høy pris til å kunne bestille fra utlandet uten å overgå den håpløst lave tollgrensen, bøker går tollfritt, og dermed like gjerne kan bestilles fra nett.

Om du vil prøve et nytt og veldig annerledes spill, kan eg varmt anbefale Pandemic, et spill der alle spillerne er "på lag" mot selve spillet. Enten vinner dere, eller så vinner spillet. Utrolig festelig, og svært sosialt spill.