torsdag, september 09, 2010

Om et femtenårsjubileum

På ett vis er ikke dette jubileet helt 100% korrekt. For faktum er at opprinnelig kom PlayStation ut 3.desember 1994 i Japan. Det er derimot duket for ett slags jubileum for konsollen idag, for idag er det femten år siden PlayStation (altså den første av dem) ble sluppet i Vesten, nærmere bestemt i USA.

Konsollen gav spillverdenen perler som Final Fantasy VII, VIII og IX, Vagrant Story, Crash Bandicoot, Rayman, Tekken, Ridge Racer, Gran Turismo og Resident Evil, bare for å nevne noe av det utrolig store utvalget maskinen presenterte. Men PlayStation var ikke bare maskinen som etterhvert skulle kuppe konsolltronen fra Nintendo og som presenterte et hav av spill. Det var også konsollen som sørget for at spillmediet gikk fra å bli lagret på kassetter til CD-plater. Mange prøvde før dem, men alle gikk dukken. Hvorfor vant PlayStation igjennom på dette området? Si det. God markedsføring, kanskje?

Sent på kvelden spør jeg så: Hva er ditt beste spillminne knyttet til PlayStation? Konkrete opplevelser eller noen gode spill som dukker opp i tankene?

Kilde: Kotaku

3 kommentarer:

MiSP sa...

Gode minner fra Fantastic Four sammen med en kompis! Og Spyro, så klart. FFVII fikk jeg aldri spilt selv.

Hallvard sa...

Har spela masse Crash Team Racing med Andreas. Det er ganske gøy.

Severian sa...

FFVII